Zestaw prezentowy 2 miody. W skład zestawu wchodzą:
- Miód z Kakao 270 g
- Miód z Rzepakowy 300 g
- Elegancki, wielofunkcyjny woreczek lniany
Idealny zestaw na prezent, małe słoiczki
Miód z Kakao
Prawdziwa gratka dla smakoszy czekolady – połączenie miodu wielokwiatowego z naturalnym kakao. Głęboki, czekoladowy kolor, słodki smak miodu z przyjemną goryczką prawdziwego kakao. W smaku mocno kakaowy, przypomina dobrej jakości czekoladę. Ta wariacja na temat miodu to przede wszystkim doskonała propozycja dla dzieci – zdrowy krem czekoladowy. Miód z dodatkiem kakao jest zdrowy i pyszny.
Właściwości miodu z kakao
- Wykazuje wszystkie zdrowotne właściwości miodu wielokwiatowego
- Kakao wpływa pozytywnie na funkcjonowanie mózgu, wzmacnia pamięć i poprawia koncentrację
- Kakao wykazuje korzystny wpływ na prawidłowe funkcjonowanie układu krążenia, wykazuje działanie przeciwzakrzepowe
- Wspomaga zwalczanie wolnych rodników oraz wspiera ochronę organizmu przed czynnikami chorobotwórczymi
Zastosowanie miodu z kakao
Miód z dodatkiem kakao świetnie sprawdza się po prostu jako zamiennik dla tradycyjnej czekolady lub kremu czekoladowego. Świetny również jako dodatek do deserów czy naleśników, ze względu na konsystencję, może być wykorzystany jako alternatywa dla tradycyjnej polewy czekoladowej.
Intensywnie kakaowy krem czekoladowy z miodem
Delikatny krem czekoladowy to jedna z ulubionych przekąsek dzieci. Miłośnicy słodkości nierzadko poszukują zdrowszej alternatywy dla smarowideł dostępnych na rynku, które w swoim składzie zawierają ogromne ilości cukru. Miód z kakao to naturalna przekąska, która przypadnie do gustu najbardziej wymagającym. Wspólnie tworzą udany duet o wielu zastosowaniach, choć najlepiej kompozycja ta smakuje prosto ze słoika. Bogactwo smaków i naturalnych właściwości przekonuje dzieci oraz dorosłych. Oprócz słodkiej przyjemności naturalnie słodki krem czekoladowy oferuje korzyści dla osób zmagających się z chorobami naczyń krwionośnych i serca. Do naturalnych właściwości kakao i miodu należy wspieranie organizmu w zwalczaniu wolnych rodników, zatem każdy może znaleźć pozytywne cechy mieszkanki o brunatno kasztanowej barwie.
Dobry w smaku i dla mózgu miód z kakao
Połączenie miodu i kakao tworzy mieszankę o cennych właściwościach odżywczych i prozdrowotnych. Przede wszystkim skutecznie wspiera pracę mózgu, z uwagi na obecność magnezu. Jest on niezbędnym pierwiastkiem w diecie dzieci i młodzieży, a także nieodłącznym składnikiem diety studentów oraz osób, które poszukują wsparcia w redukcji zmęczenia, stresu czy wzmocnieniu pamięci, szczególnie w czasie intensywnej pracy umysłowej.
Krem czekoladowy to naturalna suplementacja prawidłowo funkcjonującego układu nerwowego. Właściwości magnezu odgrywają istotną funkcję w okresie o zwiększonej intensywności pracy mózgu i podczas wysiłku fizycznego. Jego niedobory mogą mieć poważne konsekwencje dla funkcjonowania organizmu, ponieważ wpływa on na dostarczanie energii i stanowi jeden z podstawowych składników budulcowych kości. Miód i kakao to więc najlepsze połączenie prozdrowotnych czynników o tak pysznym i słodkim smaku, że naturalna suplementacja okaże się przyjemnością, a nie obowiązkiem.
Miód Rzepakowy
Kremowy miód rzepakowy o jasnej barwie, łagodnym smaku oraz wyraźnym aromacie kwiatu rzepaku ma kremową, miękką konsystencję, ułatwiającą rozsmarowywanie
Właściwości miodu rzepakowego
- Ze względu na dużą zawartość glukozy i innych cukrów prostych, miód rzepakowy stanowi cenną odżywkę regeneracyjną w stanach wyczerpania organizmu
- Wzmacnia serce oraz zapobiega miażdżycy
- Pomaga w chorobach zapalnych i infekcyjnych nerek, pęcherza i cewki moczowej
- Miód z rzepaku zmniejsza odczyn zapalny, towarzyszący wrzodom żołądka i dwunastnicy
- Wspomaga zwalczanie infekcji układu oddechowego
- Łagodzi kaszel
- Stymuluje układ odpornościowy
- Polecany dla dzieci, ze względu na łagodny smak
Zastosowanie miodu rzepakowego
Jak wszystkie rodzaje miodów naturalnych, miód rzepakowy sprawdza się idealnie jako zamiennik cukru – dodatek do deserów czy marynat mięsnych. Miód rzepakowy doskonale sprawdzi się w roli smarowidła do chleba lub wafelków ryżowych, świetnie podkreśla również smak serów.
Miód rzepakowy kremowany
Lekko słomkowa barwa i przyjemny, nieznacznie wyczuwalny aromat kwiatów, to cecha charakterystyczna miodu rzepakowego kremowanego. Jego mazista formuła przekłada się na łatwość w smarowaniu. Jest niezwykle plastyczny i nie stawia oporu przy wyjmowaniu z naczynia, co dodatkowo zachęca dzieci i dorosłych do spożycia rekomendowanej dziennej porcji. Swoją konsystencję zawdzięcza procesowi produkcji, który wymaga długotrwałego, delikatnego mieszania. Skutecznie wzmacnia serce, sprzyja normalizacji ciśnienia tętniczego krwi. Zastosowany w miejscu oparzenia zapobiega powstawaniu bolesnych pęcherzy oraz przeciwdziała infekcjom, wynikającym z zanieczyszczenia ran.
Jaki smak ma miód rzepakowy?
Miód rzepakowy kremowany należy do najłagodniejszych i najdelikatniejszych w smaku. Jest pozbawiony charakterystycznej goryczki, dlatego przypadnie do gustu osobom, które za tradycyjnym miodem nie przepadają. Z uwagi na gładką konsystencję jest przyjemny i łatwo przyswajalny nawet przez maluchy. Charakterystyczna, biaława barwa po skrystalizowaniu, w połączeniu z subtelnie grudkowatą strukturą, idealnie komponuje się z ciepłą herbatą lub ulubionymi płatkami. Swoim wyglądem przypomina masło, dlatego tym łatwiej przemycić miód rzepakowy do codziennej diety dzieci. Smak miodu rzepakowego kremowanego można porównać do lekkiego, przyjemnie słodkiego kremu.