Zestaw noży kuchennych ze stali damasceńskiej Shiori 撓 Chairo Shōto, Santoku, Sifu
Kod: {{3-Set Shiori}} | ID: 12330 | EAN: 5903839939129
Dane techniczne Shōto:
- Długość rękojeści 11,50 cm
- Długość ostrza 8,70 cm
- Stal VG10
- Hartowanie 60 +/-2HRC
- Rękojeść Pakka
- Zastosowanie profesjonalna kuchnia, kuchnia hobby
Dane techniczne Santoku:
- Długość rękojeści 12,50 cm
- Długość ostrza 17,50 cm
- Stal VG10
- Hartowanie 60 +/-2HRC
- Rękojeść Pakka
- Zastosowanie profesjonalna kuchnia, kuchnia hobby
Dane techniczne Sifu:
- Długość rękojeści 12,50 cm
- Długość ostrza 20,00 cm
- Stal VG10
- Hartowanie 60 +/-2HRC
- Rękojeść Pakka
- Zastosowanie profesjonalna kuchnia, kuchnia hobby
Uwaga: Noży należy używać w połączeniu z deskami drewnianymi. Deski kamienne, szklane czy z tworzywa sztucznego (plastiku) mogą doprowadzić do szybkiego stępienia noża bądź uszkodzenia ostrza
Nóż Shiori z serii 撓 Chairo Shōto, przeznaczony do obierania owoców i warzyw. Nóż jest wyjątkowo wygodny w użytkowaniu i bardzo dobrze leży w dłoni. Posiada niewielkie, wąskie, szpiczaste ostrze dzięki któremu możemy wykonać profesjonalne cięcia dekoracyjne. Nóż Shiori z serii 撓 Chairo Santoku. Duży noż Santoku jest ceniony przez wielu profesjonalnych szefów kuchni, ponieważ dobrze leży w dłoni, jest idealnie wyważony pod względem wagi i może być stosowany do wielu zadań w kuchni. Wszechstronny, czy to do krojenia mięsa, ryb czy warzyw. Wyjaśnia to nazewnictwo: Santoku oznacza mianowicie san = trzy i toku = cnoty. Nóż trzech cnót. Nóż Shiori z serii 撓 Chairo Sifu, to dalszy rozwój klasycznego noża szefa kuchni. W tym celu stworzono bardzo specjalną formę japońskiego ostrza. Z wyjątkowo twardym rdzeniem i unikalną strukturą powierzchni, wykonaną z cienkiej stali damasceńskiej. Długie ostrze noża Sifu podzielone jest na różne strefy, dzięki czemu można osiągnąć bardzo dobre rezultaty podczas krojenia warzyw czy ziół, a także podczas krojenia mięsa. Dzięki optymalnie wyważonej konstrukcji nóż szefa kuchni jest niezastąpiony - dla każdego szefa kuchni! Ostrze wykonane jest z oryginalnej japońskiej stali damasceńskiej z 67 warstwami stali. Wielowarstwowość stali sprawia, że struktura różnych warstw każdego noża jest bardzo wytrzymała i elastyczna. Rękojeść wykonana jest z drewna Pakka, dodaje klasycznej elegancji. Połączenie bardzo dobrych surowców zapewnia unikalny produkt - sprężysty, twardy, ostry. Idealny nóż w każdej kuchni. Idealny produkt na prezent.