Przedmiotem sprzedaży jest zestaw nasion na kiełki FASOLI:
- Adzuki 250g,
- Mung 250g.
Nasiona pakowane są maszynowo w folię celofanową BOPP z etykietą zawierającą nazwę gatunku, numer partii, masę opakowania oraz datę przydatności do spożycia.
Produkcja oferowanych przez nas nasion na kiełki odbywa się na kwalifikowanych plantacjach nasiennych. Oznacza to, że do produkcji wybierane jest odpowiednie stanowisko, nawożenie oraz ochrona pestycydowa odpowiadająca wymaganiom gatunkowym roślin, z których zbierane są nasiona na kiełki.
Ponadto zdolność kiełkowania i zdrowotność mikrobiologiczna oferowanych przez nas nasion jest badana laboratoryjnie, dlatego otrzymują Państwo produkt najwyższej jakości wolny od różnego rodzaju patogenów.
Pakowanie nasion odbywa się pod nadzorem Inspekcji Sanitarno - Epidemiologicznej.
Fasola Adzuki:
Smak: lekko słodki, kiełki są twarde i chrupiące.
WŁAŚCIWOŚCI ODŻYWCZE:
- regulują poziom cholesterolu,
- zwalcza stany zapalne różnego pochodzenia.
Witaminy: B1. B2, B3, B12, E, A, C.
Składniki mineralne: żelazo, wapń, potas, magnez, fosfor.
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE HODOWLI:
Czas kiełkowania: 5-6 dni.
Czas namaczania nasion: 10 - 12 h.
Jak jeść: surowe lub podduszone.
Fasola Mung:
Smak: lekko słodki, kiełki są twarde i chrupiące.
WŁAŚCIWOŚCI ODŻYWCZE:
- regulują poziom cholesterolu,
- ma pozytywny wpływ na pracę jelit.
Witaminy: B1. B2, B3, B12, E, A, C.
Składniki mineralne: żelazo, wapń, potas, magnez, fosfor.
WSKAZÓWKI DOTYCZĄCE HODOWLI:
Czas kiełkowania: 2-4 dni.
Czas namaczania nasion: 10 - 12 h.
Jak jeść: surowe lub podduszone.