Zestaw degustacyjny kaw ziarnistych 5x100g - idealny na prezent lub do domowej degustacji!
ZESTAW STARTOWY KAW ZIARNISTYCH 5x100G
Zestaw pięciu kaw ziarnistych, pochodzących z najpopularniejszych regionów kawowych na świecie. Umożliwia degustację najciekawszych ziaren arabiki z tzw. pasa kawowego. Próbując kolejno ziaren z brazylijskich, kolumbijskich, indyjskich, indonezyjskich oraz kostaryńskich plantacji możemy poznać pięć odmiennych, oryginalnych smaków oraz pięć różnych kultur kawowych.
Zestaw zawiera kawy ziarniste 100% Arabika:
- Brazil Mogiana 100g
- Colombia Supremo 100g
- India Plantation 100g
- Costa Rica SHB 100g
- Indonesia Mandheling 100g
Brazil Mogiana 100g
Klasyczna, brazylijska kawa, która urzeka równowagą smakową, delikatnością i słodyczą. Ziarna pochodzące z regionu Mogiana wyróżnia brak goryczki, niska kwasowość i wyjątkowy czekoladowo-orzechowy aromat.
Charakterystyka:
- 100% ARABIKA
- Profil aromatyczny: orzech, karmel, miód, mleczna czekolada
- Kwasowość: 1,5/5
- Intensywność: 2,5/5
- Lekko słodka, łagodna w smaku
- Stopień palenia: średni
- Metoda obróbki ziaren: mokra
- Rekomendowane sposoby parzenia: ekspres ciśnieniowy, frenchpress, kawiarka
Colombia Supremo 100g
To kawa "kompletna" – oferuje doskonałą równowagę pomiędzy pełnym body, subtelną goryczką a delikatnie wyczuwalną kwasowością. W jej dużych ziarnach kryje się bogaty bukiet lekkich aromatów oraz wyraźny, przyjemny posmak brzoskwini i cytrusów charakterystyczny dla klasy Supremo.
Charakterystyka:
- 100% ARABIKA
- Profil aromatyczny: brzoskwinia, cytryna, karmel
- Kwasowość: 3,2/5
- Intensywność: 3,5/5
- Duże ziarna najwyższej jakości
- Stopień palenia: średnio ciemny
- Metoda obróbki ziaren: mokra
- Rekomendowane sposoby parzenia: drip, ekspres ciśnieniowy, frenchpress
India Plantation 100g
Wyrazista indyjska arabika o bogatym bukiecie korzennych i owocowych nut, charakterystycznych dla kaw z tego regionu. Minimalna kwasowość, delikatna goryczka i pełne body pozwalają w pełni delektować się egzotyczną kompozycją smaków i aromatów pieprzu oraz szlachetnego drewna.
Charakterystyka:
- 100% ARABIKA
- Profil aromatyczny: pieprz , papaja , szlachetne drzewo , przyprawy korzenne
- Kwasowość: 1,7/5
- Intensywność: 4/5
- Kawa delikatna
- Pełen, bogaty smak
- Stopień palenia: średni
- Metoda obróbki ziarna: mokra
- Rekomendowane sposoby parzenia: ekspres ciśnieniowy, frenchpress, kawiarka
Costa Rica SHB 100g
Costa Rica SHB to kawa o zrównoważonym profilu smakowym – wyraźnym body, orzeźwiającej kwasowości i delikatnym aromacie, co jest zasługą bogatej wulkanicznej gleby i górskiego klimatu. Niejednego smakosza kawy zachwyci połączenie smaku karmelu z nutami owocowymi.
Charakterystyka:
- 100% ARABIKA
- Profil aromatyczny: brzoskwinia, nektarynka, karmel
- Kwasowość: 3,5/5
- Intensywność: 4/5
- Wyczuwalna kwasowość
- Delikatny aromat
- Stopień palenia: średno-ciemny
- Rekomendowane sposoby parzenia: ekspres ciśnieniowy, frenchpress, kawiarka
Indonesia Mandheling 100g
Wysokiej jakości ziarna Arabiki z Indonezji otrzymywane są unikalną metodą Giling Basah, która odpowiada za ich imponujące, pełne body, niską kwasowość oraz intensywny smak. Bogaty bukiet aromatów Indonezja Mandheling, w którym wyróżniają się nuty czekolady, cedru, przypraw, a nawet wina, to pochodna wulkanicznej gleby i bardzo wilgotnego klimatu Sumatry. Wysoka jakość i czystość smaku gwarantowana dzięki trzykrotnej, rygorystycznej kontroli ziaren.
Charakterystyka:
- 100% ARABIKA
- Profil aromatyczny: czekolada, przyprawy, cedr, wino, kakao
- Kwasowość: 1,5/5
- Intensywność: 4/5
- Stopień palenia: średnio-ciemny
- Kawa intensywna, o bogatym bukiecie aromatów
- Rekomendowane sposoby parzenia: kawiarka, ekspres ciśnieniowy, frenchpress
Świeżo palona kawa MK Cafe Fresh – intensywny smak i najlepszy aromat!
MK Cafe Fresh to najwyższej jakości, świeżo palona kawa. Nasze ziarna pochodzą z wielu egzotycznych regionów kawowych na całym świecie. Oferujemy zarówno autorskie mieszanki stworzone z myślą o różnych potrzebach i gustach, jak również kawy typu origins pochodzące z najciekawszych światowych plantacji.
Głównym gatunkiem kawy wytwarzanym w naszej manufakturze jest Arabika.
Kawa świeżo palona pozwala uzyskać najlepszy smak. Bariści potwierdzają, że tylko świeże palenie potrafi wydobyć pełnię smaku i prawdziwe bogactwo aromatu kawy. To Arabika w najlepszym wydaniu! Nasze kawy wypalamy zawsze na bieżąco.
W pierwszym momencie po wypaleniu kawa wciąż jeszcze dojrzewa do doskonałości – jej smak nadal jeszcze się kształtuje, „układa” jak mówią mistrzowie prażenia. Dopiero około 10. dnia kawa osiąga najlepszy smak i aromat.
Kupując kawę MK Cafe Fresh masz pewność, że otrzymasz swoje ziarna w najlepszym możliwym momencie! Kiedy świeżo palona Arabika rozwinie swój właściwy, pełny bukiet.
Gwarancja świeżości kawy – specjalne opakowania
Nasze Arabiki zaraz po wypaleniu i schłodzeniu od razu trafiają do opakowań. Sam proces pakowania przebiega w atmosferze ochronnej. Wielowarstwowe torby blokują dostęp tlenu, który działa niekorzystnie na smak i aromat kawy.
To daje gwarancję świeżości na niezmienionym poziomie przez długi okres 6 miesięcy!
O nas:
Witamy,
Jesteśmy oficjalnym sklepem producenta kawy MK Cafe.
Firma Strauss Cafe Poland to największy producent i jeden z największych dystrybutorów kawy w Polsce. Jest obecny na polskim rynku od 1991r.
Palarnia kawy w Tarnowie Podgórnym k. Poznania jest jedną z najnowocześniejszych tego typu w Europie i może wyprodukować blisko 25 tys. ton kawy rocznie; faktyczna produkcja wynosi średnio ok. 20 tys. ton rocznie – jedną trzecią całkowitego spożycia kawy w Polsce!
Świeżo paloną kawę MK Cafe Fresh wytwarzamy w naszej unikatowej Manufakturze według optymalnych technik prażenia dla poszczególnych kaw.
Strauss Cafe Poland zatrudnia blisko 350 osób. Firma zajmuje czołową pozycję rynkową w każdym segmencie cenowym.
Zapraszamy do zapoznania się z naszą ofertą oraz do zakupów.
Pozdrawiamy,
Zespół MK Cafe