HIBISKUS 500g
Suszony hibiskus jest jadalny i np. uznawany w Meksyku jako przysmak. Robi się z niego napary, herbatki o głębokiej czerwonej barwie i przyjemnym, kwaskowym smaku (dodaje się do mieszanek ziołowych aby poprawić kolor i smak). Herbata taka może być spożywana na gorąco i na zimno jako orzeźwiający, gaszący pragnienie napar. Wiele gatunków hibiskusa uprawianych jest jako rośliny ozdobne (ze względu na kwiaty).
▼Składniki
Hibiskus
▼Masa netto
500g
▼Stosowanie
Suszony hibiskus jest jadalny. Robi się z niego napary, herbatki o głębokiej czerwonej barwie i przyjemnym, kwaskowym smaku.
▼ Sposób przechowywania
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.
▼ Rodzaj opakowania
Opakowanie typu doypack z zamknięciem strunowym, wielokrotnego użytku. Zapewnia długą świeżość produktu oraz odpowiednio zabezpiecza produkt podczas transportu.
▼ Terminy przydatności
Wszystkie produkty posiadają długie terminy przydatności do spożycia
▼ Producent
RxONE Agnieszka Olejarz, Al. T. Rejtana 31F Rzeszów