Zestaw do robienia sushi + garnek REMO 0.8 l
Zestaw zawiera podstawowe produkty do samodzielnego przygotowania wspaniałych Sushi + garnek do gotowania ryżu REMO 0.3
Zawartość zestawu wystarcza do przygotowania np:
120 szt. Nigiri-Sushi lub 120 szt. Uramaki-Sushi lub 120 szt. Hosomaki-Sushi lub 80 szt. Futomaki-Sushi lub 60 szt. Gunkan-Sushi lub 40 szt. Temaki-Sushi.
Skład zestawu:
- 1 worek ryżu do sushi 1 kg
- 10 wodorostów Nori
- 1 słoik marynowanego imbiru 180 g
- 1 WASABI w tubie 43 g
- 1 butelka 150 ml zaprawy octowej do ryżu
- 1 butelka 150 ml sosu sojowego
- 1 opakowanie sezamu czarnego 50 g
- 1 opakowanie sezamu białego 50 g
- 1 bambusowa mata do zwijania rolek sushi Makisu.
- 10 sztuk klasycznej ozdoby Baran
- 4 opakowania jednorazowych pałeczek bambusowych Hashi
- 1 Garnek do ryżu REMO 0.8 l White
Garnek do gotowania ryżu 0,8 l
Do przygotowania wszelkiego rodzaju ryżu, w tym ryżu na Sushi.
Automatyczne wyłączanie po uogotowaniu i przełączanie na funkcję "Keep Warm" (utrzymuje ryż w cieple nawet przez 6 godzin).
Łatwe czyszczenie (wyjmowane naczynie wewnętrzne z nieprzywierającą powierzchnią).
Kontrolki świetlne pracy i utrzymywania temperatury.
W zestawie miarka (ok. 160ml) oraz łyżka do ryżu.
- Zasilanie: AC 230V / 50Hz
- Zużycie energii 350W podczas gotowania
Made in China
Ryż do sushi Oishii Yamato Carlose 1 kg
Jest Sushi bez ryby ale nie ma Sushi bez ryżu. Ryż jest podstawą Sushi i dlatego do Sushi stosuje się ryż najwyższej jakości.
Do Sushi stosuje się specjalny ryż, okrągły, bielszy i koniecznie łuskany. Jeżeli zależy nam na najwyższej jakości naszego Sushi nie możemy Sushi-Ryżu zastąpić żadnym innym.
Opakowanie: 1 kg
Made in Italy
Glony Nori Gold Premium
Nori to algi różnych gatunków, sfermentowane, wysuszone, sprasowane i podprażone. Algi zawierają dużo witamin i minerałów, stanowią świetny dodatek do zdrowej diety. Nori używa się do wielu dań, skruszone stosowane jest jako przyprawa, pokrojone dodawane jest do sałatek i zup, no i oczywiście zawija się w nie sushi.
Jeden arkusz wystarcza do przygotowania np: 12 Hosomaki-Sushi, 8 Futomaki-Sushi, 6 Gunkan-Sushi, 4 Temaki-Sushi.
Opakowanie zawiera 10 sztuk (25 g)
Made in Korea
Mata do sushi MAKISU
Mskisu zrobione jest z cieniutkiego bambusa i służy do rolowania Maki-Sushi. Mata o wymiarach 24x24 cm jest niezastąpiona przy zawijaniu ryżu ze wszystkimi dodatkami w algi Nori.
- Wymiary: 24 x 24 cm
- Materiał: bambus
Made in China
Zaprawa octowa do Sushi Miyata
Gotowa zaprawa do ryżu na sushi na bazie octu ryżowego. Jako, że ryż jest podstawowym składnikiem sushi, jego odpowiednie doprawienie jest bardzo istotne. Dobrze doprawiony ryż świetnie komponuje się z różnymi dodatkami sprawiając, że smak sushi jest niepowtarzalny. Głównym składnikiem zaprawy jest ocet ryżowy, dużo łagodniejszy niż znany nam ocet spirytusowy, stosowany powszechnie na Dalekim Wschodzie do marynowania owoców morza, ryb, warzyw oraz jako dodatek do dipów i dressingów. Zaprawę można sporządzić samemu z octu ryżowego, cukru i soli w odpowiednich proporcjach lub skorzystać z prezentowanej tutaj gotowej do użycia.
- Butelka zawiera 150 ml
- Skład: ocet 55%, cukier, sól.
- Kwasowość: 3,0%
Made in China
Sos sojowy MIYATA
Podstawowy dodatek do japońskich dań, niezbędny dodatek do sushi. Nie ma bardziej kultowej przyprawy w Azji niż sos sojowy. Można używać go do wszystkiego zamiast soli, zawiera mniej sodu oraz ma inne wartości odżywcze takie jak białko i witaminy z grupy B.
- Pojemność: 150 ml
- Skład: woda, soja 30%, sól, mąka pszenna, sorbinian potasu.
Made in China
Wasabi Miyata - chrzan japoński
Japoński chrzan ma zielony kolor i jest bardziej aromatyczny niż europejski, dlatego też nie jest do zastąpienia europejskim. Świeży chrzan Wasabi jest niedostępnym na naszym rynku. Na aukcji prezentujmy wasabi w postaci gotowej pasty w tubce.
Przy stosowaniu Wasabi zalecana jest ostrożność wg. zasady "mniej jest więcej", ponieważ japoński chrzan jest wielokrotnie ostrzejszy od naszego.
Opakowanie zawiera 43 g pasty.
Made in China
Imbir Sushi Gari
W Japońskiej kuchni imbir odgrywa ogromną rolę, a szczególnie przy przygotowaniu Sushi. Pikle z młodego Imbiru podaje się zawsze do Sushi i z reguły spożywa pomiędzy różnymi rodzajami Sushi aby zneutralizować smak w ustach i móc się rozkoszować nowym smakiem. Poza tym, imbir marynowany poprawia w znacznym stopniu trawienie i działa pobudzająco.
Opakowanie: 180 g / 130 g
Made in China
Sezam biały prażony Irigoma Shiro
Sezam stosowany jest w Japonii powszechnie. W sushi stanowi element smakowy jak i oryginalny element dekoracyjny.
Sezam jest składnikiem popularnej japońskiej przyprawy stołowej gomashio podobnej do posypki furikake.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
Waga: 50g
Made in Japan
Sezam czarny prażony Irigoma Kuro
Sezam stosowany jest w Japonii powszechnie. W sushi stanowi element smakowy jak i oryginalny element dekoracyjny.
Sezam jest składnikiem popularnej japońskiej przyprawy stołowej gomashio podobnej do posypki furikake.
Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu.
Waga: 50g
Made in Thailand
Baran ozdoba do sushi Sushi-trawa
BARAN to plastikowa, ozdobna Sushi-trawa, używana do dekorowania, a jednocześnie do rozdzielania różnych rodzajów Sushi.
Wielkość: 7,5 x 5,5 cm
Opakowanie zawiera 10 szt.
Made in Japan
Pałeczki bambusowe w koszulkach
Bambusowe jednorazowe pałeczki w koszulkach. Papierowe koszulki mogą być w innym kolorze niż prezentowany na zdjęciu.
W zestawie 4 pary pałeczek.
Made in China
[9009403]