Dbamy o Twoją prywatność
Dzięki plikom cookies i technologiom pokrewnym oraz przetwarzaniu Twoich danych, możemy zapewnić, że dopasujemy do Ciebie wyświetlane treści.Wyrażając zgodę na przechowywanie informacji na urządzeniu końcowym lub dostęp do nich i przetwarzanie danych (w tym w obszarze profilowania, analiz rynkowych i statystycznych) sprawiasz, że łatwiej będzie odnaleźć Ci w Allegro dokładnie to, czego szukasz i potrzebujesz.Administratorem Twoich danych będzie Allegro oraz niektórzy partnerzy, z którymi współpracujemy.
Ułatwienia korzystania z naszych stron, prezentowania spersonalizowanych treści i reklam oraz ich pomiaru, tworzenia statystyk, poprawy funkcjonalności strony.Zgodę wyrażasz dobrowolnie. Możesz ją w każdym momencie wycofać lub ponowić w zakładce Ustawienia plików cookies na stronie głównej. Wycofanie zgody nie wpływa na legalność uprzedniego przetwarzania.
polityka plików cookiespolityka ochrony prywatności- 1,49 zł
- Wegańskie osłonki z mielonej kiełbasy wieprzo
- 36,49 zł z dostawą
- 27,34 zł
- Jadalna osłonka do kiełbasy Opakowania Jelita wiep
- 56,34 zł z dostawą
- 699,99 zł
- WĘDZARNIA DREWNIANA OGRODOWA DOMOWA 175CM KOMIN PALENISKO IMPREGNACJA DUŻA
- 713,98 zł z dostawą
ZESTAW DO KIEŁBASY WIEJSKIEJ NADZIEWARKA JELITA (5953471775)
Sprzedający SmA-Browin
poleca 99,40%
|
12110
Opis
Renomowanej marki BROWIN
Model zestaw do kiełbasy wiejskiej
Ręczna nadziewarka do kiełbas - prosta obsługa sprawia, że jest idealnym narzędziem w domowym wyrobie wędlin jak również przeznaczona do małych masarni, gastronomii.
Doskonała do napełniania farszem osłonek wędliniarskich. Umożliwia produkcję kiełbas, parówek, kabanosów, salami itp..
Wykonana z aluminium. Rozmiary lejków 10, 15, 22mm - wszystkie są w zestawie. Mocowanie za pomocą przyssawki
Zioła do kiełbasy wiejskiej Browin 310004:
Mieszanka ziół do kiełbasy wiejskiej to doskonała kompozycja aromatycznych ziół i przypraw podkreślająca walory smakowe i zapachowe.
Składniki:
- pieprz czarny
- papryka słodka czerwona
- gałka muszkatałowa
- czosnek
- majeranek
Przepis na kiełbasę wiejską:
- wieprzowina 4 kg (karczek, łopatka)
- wołowina 0,5 kg
- boczek lub słonina 0,5 kg
- 100 ml zimnej wody
- saletra potasowa BROWIN 2g
40 g soli kuchennej
przyprawa BROWIN do kiełbasy wiejskiej (Frykas Wuja Teodora)
Przygotowanie:
Mięso kroimy na kawałki (ok. 5/8 cm) i poddajemy procesowi peklowania na sucho dokładnie nacierając solą wymieszaną z saletrą. Odstawiamy na ok 12/24 godziny w chłodne miejsce lub do lodówki. Po tym czasie mięso wieprzowe oraz słoninę/boczek przepuszczamy przez maszynkę o oczkach 8-10 mm. Wołowinę natomiast przez sita o oczkach 3-4 mm (najlepiej dwukrotnie). Zmieloną wołowinę dokładnie wyrabiamy z zimną wodą, aby powstał kleik, który zwiąże nam całą masę mięsną. Zmielone mięso wieprzowe, słoninę/boczek oraz wołowinę łączymy i dokładnie wyrabiamy z mieszanką ziół oraz solą (do smaku). W międzyczasie przygotowujemy jelita wieprzowe (płuczemy je oraz namaczamy). Jelita napełniamy przy użyciu nadziewarki BIOWIN, formując równomierne odcinki kiełbasy. Napełnione kiełbasy rozwieszamy do obsuszenia w chłodnym miejscu na ok. 1 godzinę (do osiągnięcia brązowo-złotej barwy batonów). Bezpośrednio po wyjęciu z wędzarni kiełbasę patrzymy przez 10 min, wkładając ją do wody o temperaturze 75 st. Po sparzeniu rozwieszamy do wyschnięcia w chłodnym miejscu.
Jelita wieprzowe 15m Browin 310601:
Jelita naturalne wieprzowe w kalibracji 28/30mm. Kaliber jelit dobiera się w zależności od gatunku i rodzaju kiełbasy. Konserwowane solą.
Nasze jelita idealnie nadaja się dla kiełbasy polskiej. To właśnie z nich przyrządzane są kiełbasy: "Śląska", surowa polska, "Rzeszowska" czy też kiełbaska "Grilli" z Finlandii, "Bratwurst" z Niemiec, "Boudin blanc" i "Saucisse Montbeliard" z Francji, "Boerewors" z Północnej Afryki, kiełbasa BBQ, włoska czy Kishka.
Przechowywanie:
Przed otwarciem - przechowywać można w temperaturze otoczenia, w suchym, nienasłonecznionym miejscu.
Po otwarciu - zaleca temperatura przechowywania 0 - 14C.
Sposób użycia:
Jelita przed użyciem należy moczyć ok. 20 min. w wodzie o temperaturze ok 30C.
Firma BROWIN obecnie jest niekwestionowanym liderem na rynku akcesoriów do domowego wyrobu wina, piwa oraz innych alkoholi, przetworów i wędlin. W związku z nieustannie poszerzającą się ofertą produktów browarniczo-spożywczych specjalnie dla nich została wprowadzona nowa marka - BROWIN. Tym samym firma zmieniła nazwę na BROWIN Spółka z ograniczoną odpowiedzialnością Sp.k. jednocześnie zachowując w swojej ofercie produkty pod marka BROWIN.
Jesteśmy również największym w Europie Środkowej producentem termometrów, barometrów i higrometrów, które dostarczamy pod markami BIOTERM, SOENS i 2MEASURE. Podążając za ideą ekologii i zgodności z naturą powstała marka BIOOGRÓD. Dzięki niej jesteśmy w stanie sprostać oczekiwaniom nawet najbardziej wymagającego ogrodnika. Firma BROWIN ma silną i ugruntowaną markę na rynku. Cieszymy się opinią wiarygodnej i solidnej firmy, co jest wynikiem nieustającej dbałości o podnoszenie, jakości usług oraz wprowadzanie pod naszą marką najlepszych produktów.
Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu.