ZESTAW DO BIAŁEJ KIEŁBASY NADZIEWARKA JELITA ZIOŁA ZESTAW DO WYROBU BIAŁEJ KIEŁBASY CAŁOŚĆ ZAPAKOWANA W ESTETYCZNE PUDEŁKO
Renomowanej marki BIOWIN
Model zestaw do białej kiełbasy składa się z nadziewarki, mieszanki ziół oraz 15m jelit wieprzowych
Nadziewarka Browin 311001:
- Niezastąpiona w produkcji wędlin - ręczna, pozioma nadziewarka o pojemności 1,5 kg idealnie sprawdzi się przy domowym wyrobie wędlin
- Umożliwia wyrób potraw mięsnych i bezmięsnych - dzięki nadziewarce w łatwy sposób przygotujesz kiełbasy, parówki, kabanosy i salami, a także wegetariańskie wersje tych wędlin!
- Wysoka jakość - nadziewarka wykonana z trwałego stopu aluminium, wyposażona jest w szybki oraz łatwy w obsłudze układ napełniania, a także przyssawkę ułatwiającą montaż nadziewarki do blatu.
- 4 lejki w zestawie - nasz produkt cechuje nie tylko przemyślana konstrukcja, ale także, aż 4 plastikowe lejki o średnicach: 14, 18, 21 i 25 mm i długości 148 mm!
- Łatwość konserwacji - produkt jest niezwykle łatwy w konserwacji - przed każdym użyciem nadziewarkę należy dokładnie umyć (ręcznie!), a następnie rozprowadzić na jej wewnętrznej powierzchni łyżeczkę oleju jadalnego co zapewni właściwą pracę tłoka i wydłuży żywotność urządzenia!
Zioła do białej kiełbasy Browin 310005:
Specjał Babci Emilii - zioła do białej kiełbasy. Starannie dobrane przyprawy, nadające wyjątkowy smak i aromat mięs przygotowywanych domowym sposobem. Nie zawiera konserwantów i glutaminianu sodu.
Skład:
Pieprz czarny, majeranek, gałka muszkatołowa.
Masa netto: 17,5 g
Idealne do kiełbas przygotowywanych w domowych wędzarniach. Nadadzą niezapomniany smak potrawą i pozostawiają przyjemne wspomnienia po posiłku. Opakowanie przypraw starcza na 5kg mięsa.
Jelita wieprzowe 15m Browin 310601:
Jelita naturalne wieprzowe w kalibracji 28/30mm. Kaliber jelit dobiera się w zależności od gatunku i rodzaju kiełbasy. Konserwowane solą.
Nasze jelita idealnie nadają się dla kiełbasy polskiej. To właśnie z nich przyrządzane są kiełbasy: "Śląska", surowa polska, "Rzeszowska" czy też kiełbaska "Grilli" z Finlandii, "Bratwurst" z Niemiec, "Boudin blanc" i "Saucisse Montbeliard" z Francji, "Boerewors" z Północnej Afryki, kiełbasa BBQ, włoska czy Kishka.
Przechowywanie:
Przed otwarciem - przechowywać można w temperaturze otoczenia, w suchym, nienasłonecznionym miejscu.
Po otwarciu - zaleca temperatura przechowywania 0 - 14C.
Sposób użycia:
Jelita przed użyciem należy moczyć ok. 20 min. w wodzie o temperaturze ok 30C.
PAMIĘTAJ! KUPUJESZ U OFICJALNEGO DYSTRYBUTORA!
Zapraszamy na pozostałe aukcje gdzie mogą Państwo kupić produkty w kategoriach w których się specjalizujemy a całość wyślemy razem:
WINIARSTWO
PIWOWARSTWO
DESTYLATY
WĘDLINIARSTWO
SEROWARSTWO
PIEKARNICTWO
SZKŁO KUCHENNE I OZDOBNE
STACJE POGODY
AKCESORIA KUCHENNE
OGRÓD
BROWIN - bo domowe jest lepsze - BIOWIN