ZESTAW DO BIAŁEJ KIEŁBASY NADZIEWARKA JELITA ZIOŁA ZESTAW DO WYROBU BIAŁEJ KIEŁBASY CAŁOŚĆ ZAPAKOWANA W ESTETYCZNE PUDEŁKO
Renomowanej marki BIOWIN
Model zestaw do białej kiełbasy składa się z nadziewarki, mieszanki ziół oraz 15m jelit wieprzowych
Nadziewarka Browin 311001:
Ręczna nadziewarka do kiełbas - prosta obsługa sprawia, że jest idealnym narzędziem w domowym wyrobie wędlin jak również przeznaczona do małych masarni, gastronomii.
Doskonała do napełniania farszem osłonek wędliniarskich. Umożliwia produkcję kiełbas, parówek, kabanosów, salami itp.
Wykonana z aluminium.
Rozmiary lejków 10, 10, 22mm - wszystkie są w zestawie.
Mocowanie za pomocą przyssawki
Zioła do białej kiełbasy Browin 310005:
Specjał Babci Emilii - zioła do białej kiełbasy. Starannie dobrane przyprawy, nadające wyjątkowy smak i aromat mięs przygotowywanych domowym sposobem. Nie zawiera konserwantów i glutaminianu sodu.
Skład:
Pieprz czarny, majeranek, gałka muszkatołowa.
Masa netto: 17,5 g
Idealne do kiełbas przygotowywanych w domowych wędzarniach. Nadadzą niezapomniany smak potrawą i pozostawiają przyjemne wspomnienia po posiłku. Opakowanie przypraw starcza na 5kg mięsa.
Jelita wieprzowe 15m Browin 310601:
Jelita naturalne wieprzowe w kalibracji 28/30mm. Kaliber jelit dobiera się w zależności od gatunku i rodzaju kiełbasy. Konserwowane solą.
Nasze jelita idealnie nadają się dla kiełbasy polskiej. To właśnie z nich przyrządzane są kiełbasy: "Śląska", surowa polska, "Rzeszowska" czy też kiełbaska "Grilli" z Finlandii, "Bratwurst" z Niemiec, "Boudin blanc" i "Saucisse Montbeliard" z Francji, "Boerewors" z Północnej Afryki, kiełbasa BBQ, włoska czy Kishka.
Przechowywanie:
Przed otwarciem - przechowywać można w temperaturze otoczenia, w suchym, nienasłonecznionym miejscu.
Po otwarciu - zaleca temperatura przechowywania 0 - 14C.
Sposób użycia:
Jelita przed użyciem należy moczyć ok. 20 min. w wodzie o temperaturze ok 30C.
PAMIĘTAJ! KUPUJESZ U OFICJALNEGO DYSTRYBUTORA!