Zestaw ciastek Oreo Dzień Taty 2szt
- Oreo Original ciastka kakaowe z nadzieniem 176 g x 2
- Opakowanie konkursowe - wygraj wyjazd do Legolandu!
Oreo Original ciastka kakaowe z nadzieniem 176 g
Ciemne, intensywne w smaku, kruche kakaowe herbatniki przełożone aksamitnym waniliowym kremem, to idealne połączenie smaków. Dwa chrupiące ciasteczka kryją pomiędzy sobą błogą słodycz, która rozpływa się w Twoich ustach…
Rytuał OREO
Przekręć… poliż… zamocz!
To trzy kroki do pełni radości. Przekręć ciasteczko by dobrać się do mlecznej słodyczy i rozkręć zabawę z najbliższymi osobami!
Stay Playful
Z OREO nie ma nudy – możesz zanurzyć je w mleku albo delektować się nimi przy filiżance kawy. Możesz także puścić wodze wyobraźni i... zrobić konkurs na najszybszego ciastkożercę... lub na ustawienie najwyższej wieży z OREO... albo schować ciastko w tajemnym miejscu i pobawić się w ciepło-zimno...
OREO doda smaku beztroski każdemu z Twoich pomysłów!
Odkryj w sobie gotowość do zabawy i podziel się radością z rodziną oraz przyjaciółmi – stay playful!
Twoi bliscy z pewnością chętnie pomogą Ci w realizacji wszystkich pomysłów... lub zdążą zjeść OREO zanim w ogóle zaczniecie:)
Przepis na pyszny sernik OREO
Składniki na 16 porcji
- ciasteczka OREO – 36 sztuk
- masło – 76 g
- twaróg mielony – 680 g
- cukier – 150g
- kwaśna śmietana – 230g
jajka – 4 sztuki
aromat waniliowy – 1 łyżeczka
Przygotowanie
- Rozgrzej piekarnik do 190 stopni.
- Pokrusz drobno 26 ciasteczek, a pozostałe 10 pokrój na mniejsze kawałki. Wymieszaj pokruszone OREO z masłem i rozłóż równą warstwą na dnie oraz do wysokości 5 cm na ściankach tortownicy o średnicy 22 cm.
- Ucieraj mikserem twaróg z cukrem aż do uzyskania gładkiej masy. Dodaj śmietanę i aromat waniliowy i dobrze wymieszaj. Następnie dodawaj kolejno po jednym jajku, cały czas miksując na najmniejszych obrotach aż do połączenia składników. Dodaj pozostałe kawałki ciastek, wymieszaj masę i przełóż ją do formy.
- Piecz od 55 minut do 1 godziny zwracając uwagę czy środek ciasta jest wyraźnie ścięty. Po wyjęciu z piekarnika oddziel noże brzeg sernika od ścianek formy. Przed zdjęciem obręczy tortownicy upewnij się, że ciasto jest dobrze wystudzone.
- Wstaw sernik do lodówki i schładzaj go przez około 4 godziny.
Smacznej zabawy!