Prosta i dobra. Z tej mieszanki mąk można łatwo przyrządzać chleb i ciasta drożdżowe,bułki oraz pizze bez rezygnacji z dobrego smaku. Nadaje się także do automatów do pieczenia chleba.
- bez glutenu
- bez skrobi pszennej
- bez mleka
- bez jaj
- bez czekolady
- bez soi
Składniki: skrobia kukurydziana, mąka ryżowa, włókno roślinne(psyllium, bambus), mąka ryżowa pełnoziarnista 3,8%, mąka z soczewicy 3,6%, dekstroza, substancja zagęszczająca: hydroksypropylometylceluloza, sól
Wartość odżywcza w 100 g produktu:
Wartość energetyczna w 100 g produktu:1475 kJ/348kcal
białko: 2,7 g
węglowodany: 80g, w tym cukry: 1,4 g
tłuszcz: 0,9, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0,2 g
błonnik pokarmowy: 4,4 g
sód: 0,83 g