Pierwsza restauracja Ed Red powstała w 2014 roku w Krakowie. Od początku konsekwentnie prezentowana była jako restauracja specjalizująca się nowoczesnej polskiej kuchni bazującej na lokalnych produktach oraz jako pierwszy w Polsce steakhouse sezonujący mięsa na sucho.
Od otwarcia pierwszej restauracji Ed Red, najważniejsze organizacje w świecie gastronomii takie jak: Michelin, Gault & Millau oraz Slow Food, regularnie przyznają nam wyróżnienia.
Dziś obieramy za cel niezagospodarowany segment konserw z potrawami wysokiej jakości, gotowanymi przez naszych kucharzy z użyciem wyłącznie naturalnych składników.
Marka konserw rzemieślniczych Ed Red jest synonimem restauracyjnej jakości, dostępnej w formie bezpiecznego, praktycznego i niesztampowo zapakowanego produktu.
Zestaw 6 różnych puszek Eda.
W każdej z nich znajdziesz pyszne potrawy, ugotowane przez naszych kucharzy wyłącznie z naturalnych składników najwyższej jakości. To nie są zwykłe konserwy! To dania restauracyjne, które kupisz na wynos i odbierzesz tam gdzie Ci wygodnie.
Twój zestaw to:
Twój zestaw to:
1. Boeuf Stroganov - klasyczne danie z wołowiny w sosie z pomidorami pieczarkami
2. Boeuf Bourguignon - klasyczne danie z wołowiny i boczku w sosie na czerwonym winie
3. Stek rzeźnika w sosie pieprzowym - pełne charakteru mięso ze świecy wołowej w sosie z czarnym pieprzem
4. Policzek wołowy w sosie demi glace - delikatesowe policzki w wyjątkowym sosie, który gotujemy przez 72h
5. Kacze żołądki w sosie estragonowym - delikatne kacze żołądki w śmietanowym sosie na białym winie ze świeżym estragonem
6. Kaczka konfitowana z jabłkiem - miękkie i delikatne kacze udo, długo gotowane w gęsim tłuszczu z jabłkami
Instrukcja obsługi
- Zawartość puszek najlepiej podgrzać w małym garnku na wolnym ogniu, bez dodatku tłuszczu. Dobrym sposobem jest też umieszczenie zamkniętej puszki w kąpieli wodnej. Po 10 minutach w gotującej się wodzie potrawa będzie ciepła i gotowa do podania.
Przy wyjmowaniu puszki z gorącej wody i otwieraniu jej, aby się nie poparzyć, owińcie ją papierowym ręcznikiem kuchennym.
- Edowe potrawy polecamy podawać z dowolnym dodatkiem: kaszą, ziemniakami, makaronem, ryżem, kluskami lub po prostu z dobrym chlebem. Warto użyć natki pietruszki, koperku lub szczypiorku do wykończenia dania
- nasze zapuszkowane dania są w 100% naturalne, stąd podobnie jak przy produkcji domowych weków, raz na jakiś czas może się zdarzyć “nieudana” sztuka. Dzieje się to bardzo rzadko, ale jeśli zauważycie, że konserwa jest nabrzmiała, nie otwierajcie jej, zróbcie zdjęcie i prześlijcie do nas
- zalecany termin ważności naszych produktów to 24 miesiące od daty produkcji. Puszki przechowuj w suchym i chłodnym miejscu.