ZESTAW NOŻY W BLOKU ESSENTIAL - NAJLEPSZA JAKOŚĆ W ZASIĘGU RĘKI
Praktyczny zestaw 5 noży w bloku, który nadaje się do codziennego użytku w gospodarstwie, ostrza wykonane ze stali nierdzewnej. Oferowany przez nas zestaw 5 noży w bloku należy do wyjątkowej kolekcji Essential. Linia ta została stworzona do codziennego użytku, produkt ten znajdzie zastosowanie w każdym gospodarstwie domowym. Rękojeść akcesoriów Essential wykonana została z niezwykle odpornego polipropylenu. Są to noże na lata.
CECHY PRODUKTU:
- Noże wykonane z wysokiej jakości stali nierdzewnej odpornej na korozję oraz uszkodzenia mechaniczne.
- Rękojeści z niezwykle odpornego polipropylenu.
- Drewniany blok dopasowany do noży w zestawie
- Możliwość mycia w zmywarce
- Wyroby podlegają bardzo rygorystycznej kontroli jakości
- Noże posłużą wiele wiele lat
TRADYCYJNY NÓŻ KUCHENNY
- rozmiar: 21 cm
- waga: 84g
Tradycyjny nóż kuchenny do warzyw i mięsa, wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej 53HRC.
NÓŻ DO PIECZYWA
- rozmiar: 20 cm
- waga: 104g
Nóż do chleba przeznaczony do krojenia różnego rodzaju pieczywa. Wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej 53HRC.
NÓŻ DO SIEKANIA
- rozmiar: 17 cm
Nóż pozwalający na wygodne siekanie żywności. Wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej 53HRC.
NÓŻ DO OBIERANIA
- rozmiar: 11 cm
- waga: 35g
Nóż do obierania i krojenia warzyw oraz owoców, wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej 53HRC
NÓŻ DO SKROBANIA
- rozmiar: 7 cm
- waga: 31g
Nóż do skrobania i krojenia warzyw i owoców. wykonany z wysokiej jakości stali nierdzewnej 53HRC
Dlaczego nie warto oszczędzać na nożach kuchennych?
Często niska cena noży dostępnych w sieciówkach kusi. Dobrze wyglądają, kosztują kilka złotych. Odradza się jednak kupowanie takich noży kuchennych. Dlaczego? Są one wykonane z walcowanego arkusza blachy, wybijane wykrojnikami, często nawet nie są hartowane. Niska cena jasno mówi o tym, że nóż jest wykonany po prostu z materiałów tanich. Na cenę noża wpływa głównie jakość ostrza. Jeśli będzie ono kiepskie, nóż utrudni pracę w kuchni. To po prostu pieniądze wyrzucone w błoto. Takiego noża nie da się nawet naostrzyć.
Czym kierować się, kupując noże kuchenne?
Wybierając nóż kuchenny, kieruj się przede wszystkim częstotliwością wykonywania prac kuchennych. Jeśli zawodowo zajmujesz się gotowaniem, zainwestuj w najlepsze noże, aby mieć przyjemność z korzystania z nich. Niektórym wystarczą ok. 2 noże, gdyż za ich pomocą są w stanie wykonać niemal każdą kuchenną czynność. Inni potrzebują osobnych noży do chleba, sera, mięs, ryb. Kluczowa jest oczywiście jakość. Im lepsza jakość materiału, tym dłużej nóż będzie służyć. Bardzo ważne jest również to, jak dbamy o noże. Regularne ostrzenie to absolutne minimum.
Dobry nóż kuchenny to taki, który posłuży na lata. Zachowaj ostrość!
- Ergonomicznie zaprojektowana rękojeść ma kształt zapewniający wygodny i pewny chwyt zmniejszający zmęczenie nadgarstka
- Po każdym użyciu nóż najlepiej jest od razu umyć. Resztki jedzenia, a dokładniej zawarte w nim kwasy mogą z czasem uszkodzić nawet najlepsze noże. Szybkie pozbycie się zanieczyszczeń znacząco wydłuży żywotność noży.
- Krojąc potrawy na desce, wybierz taką, która będzie twardsza od samego noża.
- Myj ręcznie, możesz to znacząco wydłużyć żywotność noża. Warto poświęcić tę chwilę aby cieszyć się nożami do dwóch razy dłużej.