Chipsy kokosowe Z DODATKIEM SOLI MORSKIEJ 60 g BIO
Chipsy kokosowe powstają z miąższu orzecha palmy kokosowej – kokosu. Są one bogate w witaminy E, K, C oraz te z grupy B, przede wszystkim B6.Chipsy kokosowe mogą zastąpić codzienne przekąski. Świetnie sprawdzają się również w kuchni szczególnie z daniami orientalnymi, oraz do deserów i ciast.
Składniki
Kokos* 71,4%, cukier trzcinowy* 28%, sól morska* 0,6% z certyfikowanego rolnictwa ekologicznego
Wartości odżywcze w 100 g produktu
- Wartość energetyczna: 2700 kJ / 645 kcal
- Tłuszcz: 50 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 47 g
- Węglowodany: 43 g
- w tym cukry: 35 g
- Białko: 4 g
- Sól: 0,75 g
Warunki przechowywania
Przechowywać w chłodnym i suchym miejscu, chronić przed działaniem promieni UV.
Alergeny
Produkt może zawierać: orzechy ziemne, inne orzechy, nasiona sezamu, mleko, dwutlenek siarki.