Wartość zestawu to 490pln
DeCarlo to jeden z najlepszych producentów najlepszej oliwy z oliwek na świecie!
DeCarlo -Felice Garibaldi Extravirgin Oliwa z Oliwek
Zrobiona wyłącznie z oliwek zebranych z plantacji
DeCarlo, z drzew typu Ogliarola historycznej odmiany
Conca barese (bardzo delikatna odmiana, ztocista z
lekkim zielonkawym odcieniem, mocno kwiatowa, stodka
i lekko migdałowa). Oliwki stużące do produkcji są
zbierane prosto z drzew i przetwarzane w ciagu 12
godzin na jedną z lepszych na świecie oliw z oliwek.
Sugestie serwowania: Oliwa o bardzo subtelnym smaku
"stosowana do wszystkich potraw dla polepszenia smaku i
zapachu. Idealna do surowych ryb, gotowanych na parze
lub pieczonych, do delikatnych pierwszych dań, jak
równiei. do gotowanvch.warzYw.
DeCarlo Tenuta Torre Di Mossa
Extravirgin Oliwa z Oliwek
S
Najlepsza oliwa z oliwek na świecie
wedtug FLOS OLEI. Historyczny produkt
firmy DeCarlo, uosobienie idei jakości
DECARIO."-.
Olio
firmy. W catości produkowana P
Extra Ven sine
diolvy
odmiany Coratina matki wszystkich
M
lokalnych olei. Coratina to gatunek
dajacy soczyście zieloną oliwe O nucie
karczochów, liści oliwki, gorzkich
migdatów oraz ziót. Bukiet smakowy
rozwija się powoli, od delikatnej
goryczki o pikantnym posmaku na końcu, jest oliwą o zdecydowanym wyrazistym smaku.
Oliwki stużące do produkcji, są zbierane prosto z drzew i przetwarzane w ciagu 12 godzin na
najlepszą oliwę na świecie.
Sugestie serwowania: Idealna do pieczywa każdego typu, mięsa, aromatycznych zup,
carpaccio, dań z makaronu jak również do dań ryżowych.
DeCarlo,,IL Classico" Extravirgin oliwa z oliwek
Il Contrada San Martino pochodzi z certyfikowanych
upraw na ziemiach Contrada San Martino a
doktadnie ze wsi Britritto, wylacznie od starannie
wybranych plantatorów oliwek, którzy pracują dla
DeCarlo od wielu pokoleń. Oliwki które są używane
do jej produkcji to Ogliarola ( oliwa jest delikatna,
złocista z lekko zielonkawym odcieniem) oraz
Coratina (Coratina to gatunek dający soczyście
zieloną oliwę o nucie karczochów, liści drzewa
oliwkowego, gorzkich migdałów oraz ziót). Oliwki są
przettaczane w prasie w ciagu 24 godzin od
momentu zerwania z drzew.