Żelatyna w listkach 1kg
Najwyższej jakości żelatyna do pieczenia, kremów, musów, cukierków, galaretek i pianek.
Żelatyna to czyste białko kolagenowe.
Jest łatwa w użyciu i dozowaniu.
Należy ją namoczyć, odcisnąć i roztopić.
Siła Bloom 160
500 arkuszy w kartonie
Jasna i bezwonna.
Składniki: 100% żelatyny (pochodzenia wieprzowego) wieprzowiny
Dozowanie: 12 listków żelatyny do żelowania 1 L płynu.
Namoczyć w osobnej wodzie ok. 5 min. W zimnej wodzie, wyjąc z wody i delikatnie odcisnąć dodać do ciepłego dania. W przypadku zimnych dań np. śmietany, wyciśnięta żelatynę powoli podgrzać mieszając do całkowitego rozpuszczenia, następnie do rozpuszczonej żelatyny powoli dodać zimny produkt. Rozmieszać. Nigdy nie robić w odwrotnej kolejności!
Pozostawić danie najmniej na 4h do stężenia w chłodnym miejscu.