NOWOŚĆ!!! 100% NATURALNY PRODUKT
Zioła i rośliny pochodzące z ekologicznie czystych rejonów Kraju Ałtajskiego. To bogactwo flory Gór Ałtaju i Jeziora Bajkał.
GORYSZ LEKARSKI, GORYSZ RUSKI
(Peucedanum ruthenicum)
"ŻEBRO ADAMA"
Горичник русский (адамово ребро) корень
50g - opakowanie doypack
Gorysz lekarski podwyższa odporność organizmu, pomaga w leczeniu ciężkiego kaszlu i objawów astmatycznych, zaburzeń w pracy przewodu pokarmowego, bóli głowy i zębów, zachorowań wątroby i dróg żółciowych, rwy kulszowej i reumatyzmu, padaczki, eliminuje cuchnący oddech, reguluje sen.
Gorysz lekarski, gorysz ruski (Peucedanum ruthenicum) "żebro Adama" to roślina wieloletnia, rosnąca do wysokości 150 cm, o wyprostowanej łodydze, wąskich ciemnozielonych liściach i drobnych żółtych kwiatach zgrupowanych w parasole. Występuje głównie w dolinach rzek, wzdłuż dróg, na łąkach. W medycynie ludowej, do przygotowywania napojów leczniczych wykorzystuje się korzeń, ponieważ zawiera wiele użytecznych składników dla zdrowia człowieka: flawonoidy - aby wzmocnić układ odpornościowy, olejki eteryczne i oleje tłuszczowe, bogactwo witamin i minerałów. Wywary i napary na jego bazie wyróżniają się silnym działaniem przeciwzapalnym, wykrztuśnym i antyseptycznym.
Wskazania do stosowania:
- Niska odporność
- Astma, zapalenie oskrzeli
- Choroby wątroby i dróg żółciowych
- Migrena, bóle głowy
- Zaburzenia w funkcjonowaniu układu trawiennego
- Reumatyzm, rwa kulszowa
- Padaczka
- Nieprzyjemny zapach z ust, ból zęba
- Bezsenność
Skład: gorysz lekarski, gorysz ruski (Peucedanum ruthenicum) - korzeń
Masa netto: 50g ±2g
Opakowanie zawiera etykietę/ulotkę w języku polskim.
Termin minimalnej ważności podano na opakowaniu: 21.04.2020
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i ciemnym miejscu, w temperaturze od -1°C do 30°C i wilgotności względnej 70%.
Wyprodukowano w Ałtajskim Kraju w Rosji.
Przeciwwskazania:
Przeciwwskazane dla osób cierpiących na alergie na gorysz lekarski, dzieci poniżej 6 lat, kobiety w ciąży i okresie karmienia. To nie jest produkt leczniczy. W razie wątpliwości warto skonsultować się z lekarzem. Bądźcie zdrowi.
Jak stosować:
Naciąg, wywar
Zmielony, wysuszony surowiec - 1 łyżkę stołową zalać 400ml chłodnej wody, pozostawić do naciągnięcia przez cała noc, rano przecedzić. Zaleca się spożywać całość jednorazowego naciągu w ciągu jednego dnia przed jedzeniem, 4 razy dziennie.
Odwar z korzenia goryszowego
Zmielony, wysuszony surowiec - 1 łyżkę stołową zalać 250ml gorącej, wrzącej wody i całość umieszcza się na wolnym ogniu przez 25 minut. Pozostaw następnie do ochłodzenia przez kilka godzin, odsącz. Zaleca się pić łyżkę odwaru trzy razy dziennie.
Napar na zimny i silny kaszel
Zmiel wysuszony korzeń, zalej 1 łyżeczkę surowca 2 szklankami zimnej, przegotowanej wody, odstaw na 8 godzin, odcedź. Zaleca się wypicie połowy szklanki naparu cztery razy dziennie, na pół godziny przed posiłkiem.
Materiał zielarski pochodzi z Ałtaju, bezpośrednio od producenta.