Tradycyjne bez chemii, w nowych słoikach i zakrętkach, pasteryzowane w kotle – nadwyżki z piwniczki.
Słoiki 0,5 litra (500 ml) z filetem (bez skóry), ze Zębacza Smugowego (inne nazwy: zębacz pasiasty, zębacz pospolity, wilk morski). Zakrętki oraz słoiki mogą się różnić od tych ze zdjęcia (inny wzór).
Domowa, tradycyjna receptura - Wyczyszczone, przyprawione i obsmażone filety rybki, w tradycyjnej zalewie słodko-kwaśnej (woda, ocet, cukier, ziele angielskie, liść laurowy, gorczyca, pieprz czarny, cebula). Zalewa nie za mocna.
Filety tylko i wyłącznie - ze świeżych, dziko żyjących ryb (żadne marketowe mrożonki) - najwyższej jakości. Pomimo, że filety są starannie wycięte, istnieje możliwość napotkania sporadycznych ości (czasami jest to związane z charakterystyką budowy anatomicznej danego gatunku ryby).
Polecam