Jagły BIO ekspandowane Zdrowo Posypane
UWAGA! Produkt z krótkim terminem przydatności.
Najlepiej spożyć przed końcem 03.2024.
Oto prosty sposób na pyszną i zdrową przekąskę: jagły BIO ekspandowane Zdrowo Posypane!
Są gotowe do spożycia, a ich forma umożliwia dodanie ich do różnego rodzaju posiłków.
Jagły BIO ekspandowane:
- 100% naturalne. Nie zawierają: sztucznych aromatów, barwników, substancji konserwujących
- powstały z całych ziaren zbóż z upraw ekologicznych – bez GMO, pestycydów i sztucznych dodatków
- bez dodatku cukrów, zawierają naturalnie występujące cukry
- naturalne źródło witamin i składników mineralnych
- wysoka zawartość́ błonnika pokarmowego
- wysoka zawartość́ fosforu
- źródło magnezu
- źródło białka
Propozycje spożycia:
- Schrup ze smakiem jako samodzielną przekąskę
- Dodaj do mleka lub jogurtu
- Dodaj do: owsianki, kaszki, ryżu, musli, sera białego, galaretki
- Posypka do ulubionego: deseru, lodów, budyniu
- Dodaj do ciasta na: placuszki, muffiny, gofry, bułeczki, ciasteczka
- Dodaj do sałatek
- Posypka do zup
Składniki: Jagły ekspandowane* 100% (*certyfikowany składnik ekologiczny)
Masa netto: 100g
Wyprodukowano w Polsce.
Małe niejadki z tym dodatkiem z chęcią zjedzą serek albo jogurt :)
Zboża ekspandowane powstają za sprawą fizycznych procesów, które zmieniają jedynie ich strukturę, zachowując składniki mineralne i witaminy. Proces polega na poddaniu ziaren działaniu gorącej pary pod wysokim ciśnieniem. Na skutek tego ziarna zwiększają swoją objętość kilkukrotnie, przez co wyglądają jak nadmuchane i są od razu gotowe do spożycia. Ich forma umożliwia dodanie ich do różnego rodzaju posiłków. W ten sposób otrzymujesz urozmaicone i pyszne dania w zaledwie kilka sekund.
Jagły nazywane inaczej prosem to naturalne źródło fosforu, który ma ogromny wpływ na rozwój i funkcjonowanie kości, zębów i układu nerwowego.