Sprzedam książkę oryginalną, NOWĄ:
"Zdrowe i szybkie dania dla każdego"
Paulina Jodestol
Tematyka: Przepisy - cenne porady
Liczba stron: 380
Stan: Nowy
Rok wydania: 2017
Oprawa: Twarda
Wersja językowa: J. polski
Wydawnictwo: OPOLGRAF
Opis:
"Najnowsza książka Pauliny Jodestol, naturopatki z dwudziestodwuletnim doświadczeniem, autorki książki „Zdrowe pokolenie – odnowa ludzkości”.
„Zdrowe i szybkie dania dla każdego” – to nie jest zwykła książka kucharska. Na 380 stronach (papier kredowy, twarda oprawa), oprócz przepisów (których jest ponad setka), wzbogaconych pięknymi zdjęciami, znajdziecie również wiele cennych porad na temat funkcjonowania układu pokarmowego.
Kilkanaście przykładowych rozdziałów:
- 7 punktów pomagających w osiągnięciu uzdrowienia,
- Zdrowy układ trawienny – gwarancją zdrowia,
- O prawidłowym łączeniu produktów i enzymach trawiennych,
- Moc owsianki i zawartego w niej beta-glukanu,
- Dysbakterioza – cóż to takiego?,
- Zakwaszenie – groźna choroba i przyczyna innych chorób, plus dodatkowo 3 tabele z produktami kwasotwórczymi i zasadotwórczymi,
- Jakie organy kontrolują w naszym organizmie apetyt?,
- O indeksie glikemicznym,
- Najzdrowsze warzywa i owoce,
- Witaminy i suplementy potrzebne do ich prawidłowego przyswajania,
- Krzem – pierwiastek życia,
- Garść porad, czyli pierwsza pomoc dla żołądka,
- Wskazówki dotyczące mycia produktów spożywczych,
- Raport FAO-WHO: lista 10 najgroźniejszych pasożytów, znajdujących się w żywności.
To oczywiście tylko wybrane tytuły rozdziałów. W książce znajdziecie ich dużo więcej.
- Czy wiecie, dlaczego nie należy popijać w trakcie spożywania posiłku, tylko pół godziny przed nim i minimum godzinę po nim?
- Czy wiecie, jaką konsystencję powinna mieć owsianka, by w pełni wykorzystać jej walory wspomagające regenerację układu trawiennego?
- Czy wiecie, dlaczego przy zakwaszeniu organizmu płodność kobiety i mężczyzny spada?
- Czy wiecie, jak zmienia się indeks glikemiczny warzyw po ich ugotowaniu?
- Czy wiecie, że aby przyswoić składniki witaminowe, muszą być one łączone z określonymi suplementami (tzn. innymi witaminami i składnikami mineralnymi)?
- Czy wiecie, że krzem, bez którego żaden organizm nie może istnieć, jest ośmiokrotnie wykorzystywany w organizmie człowieka i dopiero wówczas wydalany? A wiecie, że pasożyty „wyjadają” nam z organizmu krzem?
- Czy wiecie, jak prawidłowo myć warzywa przed przygotowaniem, żeby uniknąć zakażenia pasożytami?
Jeśli ciekawi jesteście odpowiedzi na te pytania, koniecznie sięgnijcie po książkę „Zdrowe i szybkie dania dla każdego”. Znajdziecie tam też dziesiątki innych zagadnień, bez znajomości których nie sposób doprowadzić układu trawiennego do normy. Jeśli zatem chcecie być zdrowi, jeśli chcecie wiedzieć co jeść, kiedy jeść i jak jeść, aby to zdrowie utrzymać na długie, długie lata – „Zdrowe i szybkie dania” są pozycją niemal obowiązkową w Waszej domowej biblioteczce."
Polecam, sprzedaję z powodu: nietrafiony prezent