Batat 18 g
Składniki: Batat (słodki ziemniak)
Do wyprodukowania jednej paczki (18 g produktu gotowego) użyto batatów o wadze 115 g
Słodkie ziemniaki, czyli bataty mają wiele zastosowań w kuchni od grillowanych po ubite do formy purée. Ich bulwy są delikatne, słodkie w smaku. Są źródłem potasu, który wspomaga funkcjonowanie mięśni i układ nerwowy, oraz pomagają w utrzymaniu prawidłowego ciśnienia krwi.
Unikalna technologia suszenia MIRVAC
-zachowuje bardzo wysokie poziomy składników i wartości odżywczych (np. błonnik)
-wytwarzane produkty zawierają komponenty prozdrowotne witaminy, minerały, czy też błonnik w ilości znacząco wyższej niż surowce użyte do produkcji.
- w porównaniu do liofilizatów oraz produktów tradycyjnie suszonych, asortyment MIRVAC ma lepszy smak, wygląd, chrupkość oraz naturalny i trwały kolor
-przebadane w niezależnych, akredytowanych jednostkach badawczych
Wartość odżywcza produktu: w 100g || w op.18g
Wartość energetyczna: 1393 kJ || 330 kcal 251 kJ || 59 kcal
Tłuszcz: 0,9 g || 0,2 g
W tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,4 g || <0,1 g
Węglowodany: 64,2 g || 11,6 g
W tym cukry: 50,7 g || 9,1 g
Błonnik: 18,4 g || 3,3 g
Białko: 7,1 g || 1,3 g
Sól: 0,02 g || <0,01 g
Potas: 2100 mg || 378 mg 105%** || 19%**
Przypisy: **dzienne referencyjne wartości spożycia witamin i składników mineralnych (dla osób dorosłych)
Składniki: Batat (słodki ziemniak)
Produkcja: Do wyprodukowania 100 g produktu gotowego użyto 641 g świeżych batatów
Alergeny: Produkt może zawierać mleko (łącznie z laktozą)
Produkt bezglutenowy: Tak - przebadany przez akredytowane laboratorium
Dodatkowe: Pakowany w atmosferze ochronnej. Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Spożyć bezpośrednio po otwarciu opakowania
Bezpieczeństwo: Przeznaczony dla dzieci powyżej 3 lat
Kraj pochodzenia surowca: Polska
Termin do spożycia: 18 miesięcy