Przedmiotem aukcji jest
Kolacja z winem dla 4 osób z indywidualnie dobranym Menu
Właściciele Restauracji Osteria Fino z Gdyni przekazują na aukcje 30. finału Wielkiej Orkiestry Świątecznej Pomocy zaproszenie na kolację z winem dla 4 osób z indywidualnie dobranym Menu, przygotowanym przez Jacka Koprowskiego – head chef’a restauracji Osteria Fino
Już kolejny rok z rzędu w Osteria Fino wspieramy Wielką Orkierstrę Świątecznej Pomocy. Na licytację wsytawiamy wyjątkową kolację z butelką wina dla 4 osób o łącznej wartości 800,00 zł.
Indywidualne Menu do kolacji przygotuje szef kuchni Jacek Koprowski, po wcześniejszej konsultacji ze zwycięzcami i poznaniu ich gustów kulinarnych. Kolacja odbędzie się w restauracji przy ul. Starodworcowej 1C w Gdyni, w terminie ustalonym wcześniej z osobą, która wygra licytację.
Wino do kolacji zaserwują nasi przyjaciele i partnerzy z Winotodobro, specjalizujący się w imporcie win włoskich z małych, rodzinnych winiarni. Montepulciano d’Abruzzo, wyważone, eleganckie i powściągliwe, pijąc je zapomina się o troskach dnia codzienego. Jest to pierwsze wino oraz pierwsza etykieta rodziny Ciavolich. Grona do produkcji DIVUS pochodzą z najstarszych parceli w winnicy.
Jacek Koprowski to uznany Trójmiejski szef kuchni z wieloletnim doświadczeniem oraz współwłaściciel dwóch restauracji Osteria Fino w Gdyni oraz Fino w Gdańsku. Będzie nam strasznie miło zabrać zwycięzców w kulinarną podróż do Włoch, której jedynym ograniczeniem będzie wyobraźnia naszego szefa kuchni oraz gusta kulinarne naszych Gości!
Zapraszamy do licytacji!