Główne cechy i zalety
- Klasyczna francuska praska na wydobycie pełni smaku i aromatu kawy.
- Dzbanek wykonany jest z niebrudzącego się i odpornego na wysoką temperaturę szkła borokrzemowego, które w żaden sposób nie zmieniają naturalnego smaku kawy.
- Ramka i osłona zostały wykonane z powodu stali szkodliwej, która dzięki kilkukrotnemu chromowaniu wywołała efekt, błyszcząca funkcja może wytrzymać wiele lat.
- Wykonana z polipropylenu rączka o matowym wykończeniu zapewnia wygodę obsługi podczas użytkowania i dodaje całości klasycznego wyglądu.
- Tłok ze stali chroniący przed zmielonych ziaren podczas nalewania kawy.
- Bardziej przyjazna dla środowiska niż wiele innych metod parzenia kawy — nie wymaga stosowania papierowych korzyści czy stosowania kapsułek.
- Łatwa obsługa i mycie.
Użytkowanie i pielęgnacja
Zaparzacz tłokowy w celu uzyskania źródła pozyskiwania pełnego aromatu kawy.
- Zainstaluj zaparzacz CHAMBORD na stałąj powierzchni, mocno uchwyt uchwytu, a następnie pociągnij ruchomy trzpień do góry i całkowicie wyciągnij go z dzbanka.
- Wsyp jedną kopiastą łyżeczkę lub jedną miarkę Bodum grubo strefy kawy na każdą filiżankę / 120 ml wody.
- Wlej wodę do dzbanka (około 92-96º C), od góry co mniej 2,5 cm, i zamieszaj plastikową lub drewnianą łyżką.
- Wchodzimy na górę dzbanka i obróć pokrywkę tak, aby dziobek do nalewania został zamknięty dla zachowania zachowania.
- Następnie cztery minuty do zaparzenia , a następnie ponownie opuść tłok. Obróć pokrywkę tak, aby otworzyć dziobek i nalej sobie pyszną filiżankę czystej radości.
- Przed pierwszym użyciem należy wymyć w wodzie z detergentem i dokładnie wysuszyć. Wszystkie elementy można myć w zmywarce.