Zaparzacz termiczny do kawy i herbaty FilterLogic CFL-680B
Producent: FilterLogic
Typ produktu: zaparzacz do herbaty
Pojemność: 1 l
Wysokość maks.: 18,5 cm
Szerokość od dziubka do uchwytu: 20,5 cm
Średnica podstawy: 13 cm
Materiał: szkło borokrzemowe, metal, drewno bambusowe
Stylowy zaparzacz termiczny do kawy lub herbaty
Dzbanek FilterLogic CFL-680B został wykonany z dwóch warstw szkła borokrzemowego. Dzięki temu rozwiązaniu zaparzacz ma rewelacyjne właściwości termiczne i ułatwia proces parzenia napoju. Szkło jest odporne na zarysowania oraz matowienie i może być myte w zmywarce. Dzbanek ma pojemność 1 l, co wystarczy na przygotowanie ok. 4 filiżanek kawy lub herbaty.
Rytuał picia herbaty
Coraz więcej osób świadomie poszukuje smaku i aromatu najlepszej herbaty lub kawy. Dla każdego ideał może być czym innym, jednak niektóre elementy rytuału przygotowywania mają szczególne znaczenie. Jednym z nich jest naczynie do zaparzania. Dlatego FilterLogic stworzył elegancki, szklany czajnik CFL-680B z wykorzystaniem technologii ThermoShield oraz z fenomenalną izolacją. Zaparzacz składa się z części szklanej, bambusowej pokrywki i wyjmowanego pojemnika do zaparzania liści herbaty lub ziół.
Wykorzystanie wyjątkowej technologii ThermoShield
Dzięki precyzyjnemu wykonaniu i podwójnej warstwie szkła, dzbanek utrzymuje temperaturę napoju, zachowując jednocześnie chłód na zewnętrznej powierzchni naczynia. Produkt został zaprojektowany w taki sposób, aby chronić ciepło herbaty i zapobiegać jej szybkiemu wystygnięciu. Pamiętaj, że przelewając gorący napój bezpośrednio po przygotowaniu, nie czujesz jego temperatury, jednak może on poparzyć Twoje podniebienie.
Jak przygotować idealnie zaparzoną herbatę?
Parzenie herbaty tak, by wydobyć jej bogaty aromat czasem przypomina przygotowanie kawy. Na smak naszego naparu wpływają przede wszystkim: temperatura, gramatura i czas parzenia. Oprócz tego warto pamiętać, że pełniejszy aromat osiągniemy, gdy naczynie do parzenia zostanie wcześniej przez nas ogrzane. Należy raczej unikać podgrzewaczy do dzbanków, ponieważ niewiele gatunków herbat toleruje punktowe podgrzewanie np. świeczką umieszczoną w podgrzewaczu.