-
Wyjmowany filtr do herbaty ze stali nierdzewnej zapewnia dłuższą świeżość
Podwójny system ogrzewania automatycznie wyłącza czajnik po zagotowaniu i przełącza się w tryb utrzymywania ciepła w celu oszczędzania energii
Duży czajnik (1,8 litra) i czajnik (0,8 litra)
Może być używany jako samodzielny czajnik
Nagradzany design ze szkłem Schott dla dodatkowego bezpieczeństwa
- Czajnik wykonany ze stali nierdzewnej.
-
O herbacie tureckiej
Metoda zwykle stosowana do parzenia tureckiej herbaty jest inna niż najpopularniejsza metoda na świecie. W tradycyjny sposób, turecka herbata jest wytwarzana przy użyciu dwupokładowego dzbanka do herbaty. Niższy garnek jest zwykle większy i służy do gotowania wody. Liście herbaty są wkładane do górnego dzbanka do herbaty, a gdy woda jest gotowa, jest nalewana z dolnego dzbanka do górnego, aby rozpocząć proces parzenia. Część gorącej wody pozostaje w dolnym naczyniu. Powód ten podano w następnym akapicie.
Ta metoda przygotowywania pozwala na podawanie herbaty o różnej mocy, aby zaspokoić różne podniebienia. Oba garnki są używane podczas serwowania tureckiej herbaty. Najpierw zaparzoną herbatę wlewa się z mniejszego dzbanka do szklanek do herbaty w kształcie tulipanów. Następnie rozcieńcza się go wodą z większego garnka. Jeśli ktoś woli ciemniejszą herbatę, wówczas jego napar miesza się z mniejszą ilością wody. Można to zmienić, obserwując kolor mieszanki, który zmienia się od różowej do ciemnej, prawie czarnej herbaty.
-
Elektryczny turecki ekspres do herbaty Arzum Heptaze
Arzum Heptaze łączy tradycyjną turecką herbatę z nowoczesną technologią. Heptaze może być stosowany do parzenia nie tylko tureckiej, ale każdej innej herbaty, w tym herbaty ziołowej. Rewolucyjny wyjmowany filtr wykonany ze stali nierdzewnej gwarantuje, że napar nie straci świeżości po pewnym czasie. Dzbanek do herbaty wykonany ze szkła Schott zapewniający najwyższą trwałość pozwala zobaczyć, jak ciemna jest Twoja herbata.
Dolny garnek ma osobną pokrywkę i może być używany jako samodzielny czajnik.