Nature's Sunshine
ZAMBROZA - eliksir młodości
458 ml
- chroni wszystkie układy organizmu człowieka przed oddziaływaniem związków wolnych rodników pochodzenia endogenicznego i egzogenicznego
- wspomaga układ odpornościowy i obniża ryzyko rozwoju chorób zapalnych
- działa przeciwalergicznie
- podnosi zdolność do pracy i zachowuje wysoki potencjał energetyczny na poziomie komórkowym, przede wszystkim w komórkach mózgowia
- zapobiega stanom zdenerwowania...
Soki z kilku niezwykłych owoców o niezwykłym kolorycie i niepowtarzalnym smaku.
To właśnie ZAMBROZA
Głównym składnikiem jest mangostin - bardzo słodki owoc egzotyczny, praktycznie nie znany w naszych krajach, ale w krajach tropikalnych.
Garcinię Mangustanę nazywają królową owoców tropikalnych. Świeży miąż ma owoc w perłowo-białym kolorze i rozpływa się w ustach (smakosze bardzo cenią ją jako deser - mangustyn w szampanie). Zawiera silne antyutleniacze i nadaje Zambrozie wyjątkowy smak. Zawiera też ksantony, naturalne inhibitory oksydazy, hamujące rozwój bakterii, w tym także opornych na antybiotyki Staphylococcus aureus i Bacillus subtilis. Mają działanie antydepresyjne, wspomagają chore, zbolałe stawy.
- Koncentrat z czarnej jagody
- również mocny antyutleniacz z powodu obecności aktywnych bioflawonidów. Klinicyści doceniają te substancje przede wszystkim za pozytywne oddziaływanie na wzrok i odnowienie pamięci, zapobieganie tworzeniu się zakrzepów i niszczeniu kolagenu a to daje nie tylko sprężyste i mocne naczynia, ale też zdrową i gładką skórę.
- Czerwona malina
- też zawiera bioflawonoidy ale również kwasy organiczne, które działają przeciwzapalnie. Malina ma również efekt antyhistaminowy ( zapobiega rozwojowi reakcji alergicznych )
- Kolcowój chiński
- owoce tego azjatyckiego krzewu od kilku stuleci używane są na Wschodzie w celach leczniczych przy chorobach wątroby i nerek. Roślina przyczynia się do wytwarzania w organizmie bardzo ważnego enzymu-antyutleniacza (SOD). Kolcowój jest zdolny do nasilenia działania preparatów farmaceutycznych obniżających ciśnienie i cukier.
Hamuje syntezę cholesterolu, zapobiegając przemianom tłuszczowym wątroby, hamuje wzrost chorobotwórczej laseczki okrężnicy i rozwój kandydozy.
Daje energię, zwiększa libido, oferuje wielkie bogactwo antyutleniaczy, zyskał famę opóźniacza starości.
- Mieszanka soków z winogron i wyciąg z pestek i skórki winogron
- Wyciąg z nasion czerwonych winogron to jeszcze jeden składnik Zambrozy na wagę złota. Zawiera tzw. Pycnogenol, na temat którego napisano już całe tomy. Popularny we Francji, Niemczech i innych krajach Europy Zachodniej jako środek zapobiegający miażdżycy i nowotworom, rozrzedzający krew i zarazem oczyszczający ją z toksyn. Zwolennicy tego leku twierdzą, że ma on podobne działanie do stosowanych w kardiologii aspiryny, betakarotenu, witaminy E oraz C. Utrzymują także, że Pycnogenol jest nawet silniejszym środkiem niż wymienione substancje (i to już przy jednej piątej dawki).
- Wyciąg z zielonej herbaty - również skuteczny antyutleniacz. Lista dobroczynnego działania zielonej herbaty na nasz organizm jest dość długa. Japończycy wymieniają aż 61 dolegliwości, w leczeniu których napój ten może być pomocny, np.: chroni przed zawałem serca, łagodnie stymuluje krążenie, zapobiega zwężaniu się naczyń krwionośnych, obniża poziom cholesterolu, zmniejsza ryzyko zachorowań na raka, wzmacnia zęby i kości, reguluje procesy trawienne. Japońscy naukowcy wierzą także, że w zielonej herbacie tkwi tajemnica długiego życia. Zawarte w niej składniki wpływają bowiem hamująco na procesy starzenia się organizmu.
- Rokitnik
- mocny naturalny antyutleniacz, zawierający witaminy A, E, C oraz przyczyniający się do gromadzenia w organizmie enzymu SOD, chroniącego komórki przed działaniem wolnych rodników.
W starożytnej Grecji rokitnikiem karmiono konie, aby miały błyszczącą sierść.
Ze względu na zawartość rokitnika Zambroza pomoże upiększyć skórę i włosy.
- Sok jabłkowy - wpływa na podniesienie odporności w myśl przysłowia, ze kto je jedno jabłko dziennie nie potrzebuje lekarza ;)
Stosowanie : Napój można rozcieńczać wodą, mieszać z innymi napojami i sokami lub pić w stanie nierozcieńczonym (warto delektować się, przetrzymując chwile w ustach). Zaleca się pić 15 - 30 ml dziennie w celu utrzymania dobrego stanu zdrowia
SKŁADNIKI:
woda oczyszczona; malina właściwa; winorośl właściwa; winorośl lisia; borówka wysoka; sproszkowany owoc mangostanu właściwego; wyciąg ze skórek czerwonych winogron; wyciąg z owocni mangostanu; wyciąg z owocu rokitnika zwyczajnego; wyciąg z owocu kolcowoju zwyczajnego; substancja konserwująca: benzoesan sodu; wyciąg z pestek czerwonych winogron; wyciąg z liści zielonej herbaty; wyciąg z owocu jabłoni domowej
KLUCZOWE SKŁADNIKI:
Zawartość w zalecanej porcji (15 ml):
Sproszkowany mangostan właściwy .... 380 mg*
Wyciąg z owocni mangostanu właściwego ........................................................ 33 mg*
Wyciąg z rokitnika zwyczajnego .............. 15 mg*
* Nie określono zalecanego dziennego spożycia.
* konserwant benzoesan sodu naturalny z warzyw
Do każdego zamówienia gratis-niespodzianka z NSP :)