Opis
Zakwasownia Rodziny Sadowskich Kombucha - 750ml
Róża i miód
Co to jest Kombucha?
- Wszystko zaczęło się baaardzo dawno temu w Chinach, gdzie wymyślono ten wspaniały napój. Fermentowana herbata z grzybkiem herbacianym (SCOBY*), cukrem i innymi dodatkami - dostała miano “eliksiru wiecznego życia.
- No właśnie, co to jest ten grzybek herbaciany? To nic innego, jak zbiór specjalnych kultur bakterii i drożdży, które w trakcie fermentacji zużywają cukry z herbaty i przetwarzają je na kwas octowy, kwas glukonowy oraz inne substancje, które nadają Kombuchy wyjątkowy smak, aromat oraz właściwości! Czyniąc Kombuchę bogactwem antyoksydantów i probiotyków.
Właściwości Kombuchy różanej z miodem :
- 100% naturalna, przyrządzana na bazie herbaty
- zdrowa alternatywa dla napojów gazowanych i alkoholu
- niepasteryzowana i niefiltrowana
Skład:
- Napar z zielonej herbaty (woda, cukier trzcinowy, zielona herbata 1%, żywe kultury scoby), syrop różany 5% (cukier, wyciąg z płatków róży 38%, regulator kwasowości: sok z cytryny)
Przechowywanie:
- Kombuchę przechowuj w chłodzie, w lodówce lub spiżarni. Optymalna temperatura to 2-8 stopni Celsjusza. Kombucha jest żywa, dlatego może bąbelkować i delikatnie gazować. To dobry znak! Unikaj potrząsania butelką i trzymania jej w cieple.
Ważne:
Zaczekaj z ich otwarciem, po wyjęciu z paczki wstaw butelkę pionowo do lodówki i odczekaj, aż Kombucha dobrze się schłodzi i odtai po podróży! Nie potrząsaj butelką, chyba, że zależy Ci na szampańskim efekcie wybuchającego trunku!
Producent: Miodiarze sp.z o.o