Zakwaska do jogurtu Vivo Entero Jogurt – do domowego przygotowania jogurtu probiotycznego dla dorosłych i seniorów
Jogurt uzyskany z zakwaski ENTERO JOGURT wyróżnia się zawartością bakterii Enterocooccus faecium, która jest charakterystyczna dla normalnej biocenozy jelitowej długo żyjących stulatków w Abchazji. Szczep ten jest jednym z głównych składników mikroflory kaukaskich ukwaszonych produktów mlecznych – jogurtów maconi i serów suluguni.
Zawarte w produkcie bakterie mają zdolność przeciwdziałania niekorzystnym bakteriom gnilnym oraz patogennym poprzez tworzenie niesprzyjającego środowiska dla drożdżaków Candida i gronkowców. Ze względu na dobór kultur bakterii jogurt uzyskany z Zakwaski ENTERO JOGURT jest szczególnie polecany dla osób starszych, seniorów, osób dorosłych. Uzyskany z Zakwaski jogurt może stanowić element zbilansowanej diety.
Jogurt uzyskany w domu zawiera maksymalnie świeżą mikroflorę kultur bakterii i jest wolny od wszelkich zbędnych dodatków takich jak mleko w proszku, zagęstniki, barwniki, cukier itp. Przygotowany według instrukcji zawiera wyłącznie naturalnie występujące cukry.
Zakwaska Vivo Entero Jogurt może być stosowana u:
dla osób chcących dostarczyć do organizmu szczepy Enterocooccus faecium w diecie eliminującej grzyby (Candida) i bakterie patogenne (gronkowiec)
dla seniorów i osób dorosłych
dla osób w trakcie leczenia chorób
dla chcących dostarczyć do organizmu żywe kultury bakterii
Składniki zakwaski do jogurty Entero Jogurt Vivo:
Maltodekstryna, Streptococcus thermophilus, Lactobacillus delbrueckii ssp. bulgaricus, Lactobacillus acidophilus, Bifidobacterium lactis, Enterococcus faecium.