Drożdże GENESIS do domowego przygotowania Kefiru.
Produkt nie zawiera substancji pomocniczych, konserwantów, składników modyfikowanych genetycznie i alergenów. Opracowany przez wyspecjalizowaną biotechnologiczną bazę badawczo-produkcyjną Genesis Laboratories przy specjalnym wsparciu Harvard Medical School w Stanach Zjednoczonych, certyfikowany i opatentowany.Jakość gotowego produktu zależy od jakości używanego mleka. Jeśli wynik jest niezadowalający, spróbuj innego mleka(jeśli mleko zawiera konserwanty ,zabija bakterie).
Ze względu na wysokie temperatury latem zakwasy wysyłamy od poniedziałku do czwartku godz 13.
Skład: Nie mniej niż 10⁹(1 mlrd) żywych komórek na gram.
- Lactococcus lactis sp. lactis,
- Lactococcus lactis sp. diacetylactis,
- Lactococcus lactis sp. Cremoris,
- Leuconostoc mesenteroides sp. Cremoris,
- Lactobacillus kefyr,
- Candida kefyr,
- Saccharomyces unisporus
Szczepy są izolowane z naturalnych źródeł i nie są modyfikowane genetycznie.
100% naturalny:
- bez sacharozy
- bez maltodekstryny
- bez glutenu
- bez GMO
- bez konswerwantów
- bez soi
Opakowanie: Pudełko 10 KAPSUŁEK po 250mg. Każda KAPSUŁKA wystarcza na sfermentowanie do 1 litr mleka .
Sposob przygotowania:Mleko należy przegotować. Pozostawić na gorąco na 30 minut, schłodzić do 29 ° С. Dodać drożdże z jednej kapsułki(otworzyć kapsułkę i wsypać jej zawartość. Nie uwalniać całej kapsułki, ponieważ trudno się rozpuści), dobrze wymieszać do rozpuszczenia i wlać do odpowiednich pojemników. Sfermentowane mleko pozostawia się do fermentacji w 29°C przez 14 ÷ 16 godzin bez mieszania. Aby utrzymać temperaturę fermentacji, użyj jogurtnice lub grubościennego pojemnika, który umieszcza się w ciepłym miejscu (w piekarniku o temperaturze nie wyższej niż 29°C).Jeśli fermentacja odbywa się wieczorem, następnego ranka mleko skrzepnie. Wstawić do lodówki bez mieszania. Po schłodzeniu do 10°C produkt nadaje się do spożycia.
Przechowywanie drożdży: Termin ważności zależy od prawidłowego przechowywania produktu 2 lata w temperaturze od 0 do 10°C. 1 rok w temperaturze do 20°C w suchym, ciemnym miejscu, z dala od promieni słonecznych.
Pochodzenie: Bułgaria, przy specjalnym wsparciu Harvard Medical School w Stanach Zjednoczonych
Generalny Dystrybutor na Polskę: BIO INVEST s.c - zdrowe życie dla każdego!
Kefir to tradycyjny kaukaski napój, znany od czasów starożytnych ze swoich właściwości leczniczych. Sekretem kefiru jest jego zaczyn – ziarno kefiru. Jest to wyjątkowe symbiotyczne połączenie mikroorganizmów kwasu mlekowego, bakterii kwasu octowego i specjalnych drożdży kefirowych.