Zakwas żołądkowy Bołotowa Carska wódka 500ml
Zdrowy organizm powinien w ciągu dnia wytwarzać od 10 do 12 litrów soków żołądkowo-jelitowych. Płynna część tych soków jest filtrowana z krwi i wsiąka z powrotem do krwi w dolnej części jelita. Sok ten, jest niezbędny do prawidłowego funkcjonowania organizmu. Niedobór owych soków skutkuje poważnymi chorobami zanikiem tkanki kostnej i mięśniowej. Może również doprowadzić do depresji, chorób nerwowych, do zaburzeń trawienia i funkcjonowania układu sercowego naczyniowego, skurczu mięśni gładkich, osteoporozy, chorób autoimmunologicznych.
Soki żołądkowo-jelitowe poprawiają „jakość krwi” przez co działają antyseptycznie i zapobiegają przerostowi bakterii i grzybów w organizmie. Tak przedstawia sytuację Borys Bołotow znany i ceniony biolog, fizyk oraz chemik. No więc kiedy ilość wytwarzanego kwasu solnego w żołądku jest prawidłowa, zastawka mięśniowa oddzielająca jamę żołądka o odczynie kwaśnym od jamy dwunastnicy o odczynie zasadowym, ulega zamknięciu, dzięki temu nasze trawienie odbywa się prawidłowo, a w naszym przewodzie pokarmowym nic nie zalega. Proces ten nazwany jest „odruchem Serdiukowa”. Kiedy jednak dojdzie do zaburzenia i zastawka nie zamyka się prawidłowo zaczynają się problemy czyli zgada, refluks a w konsekwencji wrzody żołądka.
Kiedy masz już pierwsze symptomy zazwyczaj objawia się to odbijaniem i zgagą wtedy koniecznie należy pomyśleć o troszkę silniejszym środku, który zregeneruje też florę bakteryjną jelit i usunie nagromadzone w organizmie złogi i toksyny. A takim środkiem jest właśnie koktajl Bołotowa czyli „carska wódka . Znana jest od ponad 200-300 lat, a wspomagali się nią przy obfitych ucztach sami Carowie Wielkiej Rosji stąd właśnie jej nazwa „Carska wódka”.
Korzyści płynące ze stosowania produktu:
* doskonała na poprawę funkcji organizmu,
* stymuluje żołądek do produkcji soków żołądkowych o odpowiednim PH (0,9–3,0 PH),
* stosowana w wielu dolegliwościach, które związane są z chorobami autoimmunologicznymi m.in.:
- stwardnienie rozsiane (SM),
- zespół przewlekłego zmęczenia,
- choroby Hashimoto i Gravesa-Basedowa,
- cukrzyca insulinozależna,
- reumatoidalne zapalenie stawów, toczeń,
- zesztywniające zapalenie stawów,
- polimialgia reumatyczna,
- zespół Sjögrena,
- bielactwo,
- zapalenie wielomięśniowe,
- łuszczyca,
- atopowe zapalenie skóry (AZS).
Może być również stosowana zapobiegawczo.
Dawkowanie: Jeśli stosujemy profilaktycznie najlepiej wziąć 2 razy dziennie: zaraz po przebudzeniu oraz przed obiadem po 1 łyżce stołowej (10 ml). Na duże „dolegliwości” „Carską wódkę” zaczynamy pić podczas każdego posiłku 5ml (łyżeczka do herbaty) przez 7 dni. Następnie zwiększamy do 10 ml (łyżka stołowa), także podczas każdego posiłku przez 10 dni. Docelowo Carską pijemy 4 razy dziennie, po przebudzeniu na czczo i przed każdym posiłkiem po 10-20 ml. Można również stosować środek doraźnie w przypadku zgagi czy niestrawności (przejedzenia) – 1 łyżka łagodzi sytuację. Można rozcieńczać w wodzie max 50 ml wody.
Bołotow zaleca, abyśmy słuchali swojego organizmu i wybrali czy odpowiada nam picie Carskiej w trakcie posiłku czy przed. Istotne jest abyśmy zrozumieli jak ważne jest odpowiednie zakwaszenie żołądka przy problemach typu zgaga, refluks.
Substancje zawierające inhibitory pompy protonowej nie łączymy ze spożywaniem Carskiej. Z praktycznych wskazówek – warto odmierzyć w kieliszku ile ma interesująca nas dawka i pić z niego Carską.
Składniki: woda, sok z winogron, sól, ocet winny, miód naturalny, mieszanina kwasów nieorganicznych wg receptury Bołotowa.
Zielarnia Podlaska
Uwaga: producent zmienił szatę graficzną produktu.