Zakwas z kapusty
Zakwas z kapusty białej i czerwonej tak jak i sama kapusta kiszona jest bogatym źródłem wielu witamin i składników mineralnych oraz zawiera dużą dawkę antyutleniaczy. Zakwas z kapusty działa jak naturalny probiotyk, wspomaga trawienie i jest pomocny przy odchudzaniu. Warto sięgać po niego regularnie, aby szybko odczuć korzystne efekty jego stosowania. Zakwas z kapusty powstaje w trakcie naturalnej fermentacji. Kiszenie, nazwane też fermentacją to jedna z najstarszych metod przedłużania świeżości żywności. Kiszonki zawierają witaminy A, C i E czyli tzw. przeciwutleniacze, które neutralizują w naszych organizmach wolne rodniki.
Dla kogo?
- polecany dla kobiet w ciąży, dzieci i osób z niską zawartością żelaza, przy anemii oraz w profilaktyce i leczeniu niedokrwistości,
- przy problemach żołądkowych: zgaga, nadkwasota,
- dla osób w trakcie i po terapiach (antybiotyki, radioterapia i chemioterapia),
- dla sportowców i osób dbających o zdrowe żywieni.
Nasze zakwasy są "żywe". Nie pasteryzowane, niefiltrowane.
Produkcja jest nastawiona na jakość! A wszystko dla Was Kochani klienci.
Składniki: kapusta biała, kapusta czerwona, jabłka, liść laurowy, czosnek, ziele angielskie, pieprz, sól, woda.