Zakwas chlebowy quinoa w proszku BIO - Biovegan - 20g
Opis produktu: Zakwas chlebowy quinoa w proszku BIO - Biovegan - 20g
Składniki: WARTOŚĆ ODŻYWCZA W 100 g
Warość energetyczna: 1632 kJ / 390 kcal;
Tłuszcz: 2,42 g;
Węglowodany: 80,0 g;
Błonnik: 2,47 g;
Białko: 9,71 g
Stosowanie: SPOSÓB PRZYGOTOWANIA CHLEBA BEZGLUTENOWEGO
1 saszetka zakwasu chlebowego quinoa bio 20 g Biovegan, 350 g mąki gryczanej, 150 g mąki sojowej, 1 saszetka drożdży suszonych bezglutenowych 9 g, 1 łyżeczka soli, 375 ml letniej wody.
Przygotowanie: dokładnie wymieszać wszystkie suche składniki. Dodać wodę i dobrze wyrobić. Przykryć i odstawić na 1 godz. w ciepłe miejsce. Następnie zagnieść ponownie i umieścić w wysmarowanej formie do chleba. Umieścić w zimnym piecu wraz z miseczką wody. Piec w temperaturze 180 st. C przez ok. 60 min. Pozostawić do wystygnięcia.
Opakowanie: 20 g