Zakwas BIO - Vitam - 15g
Opis produktu: Czym jest zakwas do chleba VITAM? Zakwas VITAM ma w swoim składzie mąkę żytnią pełnoziarnistą z upraw kontrolowanych biologicznie oraz żywe kultury bakterii chlebowych. Można go używać do pieczenia chleba żytniego, a także mieszanego. Jedno opakowanie wystarcza do 1 kg mąki.
Dlaczego warto stosować zakwas do chleba VITAM?
Zakwas chlebowy VITAM jest bardzo wygodnym rozwiązaniem, ponieważ jest od razu gotowy do użycia. Dzięki temu pieczenie chleba jest dużo prostsze i nie wymaga długotrwałych przygotowań.
Ponadto zakwas do chleba VITAM jest gwarancją wspaniałego aromatu chleba. Produkt nadaje się do stosowania również w automatach piekarniczych.
Stosowanie: Zakwas do chleba VITAM – jak go używać?
Przykładowy przepis na chleb z użyciem zakwasu do chleba VITAM: Wymieszać w misce 900 g mąki żytniej, 1 opakowanie zakwasu chlebowego VITAM, 1 opakowanie drożdży piekarniczych, 1 łyżeczkę soli. Stopniowo dolewać wodę (670 ml) aż do otrzymania zwartej masy. Pozostawić pod przykryciem w ciepłym miejscu do wyrośnięcia. Piec w temperaturze 200 stopni przez około godziny.
Opakowanie: 15 g