Budynek usytułowany w miejscowości Brzostków, gm. Nowy Korczyn, woj. Świętokrzyskie. Położenie bardzo korzystne, ponieważ ma równy promień do takich miast jak Kraków- 80km, Rzeszów- 80km, Kielce- 80km, aglomeracja śląska- ok. 120km, Tarnów- 60km. Ekipa przeszkolona do pracy, ponadto BARDZO odpowiedzialny i uczciwy kierownik zakładu zajmujący się od zamawiania towaru, poprzez kontrolę pracowników po wydawanie towaru, oraz kontrolę jakości. Dodatkowo jest on z „wykształcenia” masarzem, więc wprowadzenie produkcji wędlin (po dostosowaniu ew budynku) jest możliwe. Powierzchnia działki to 0,3ha. Dojazd do budynku drogą własną- asfaltową. Na działce ok. 300 krzewów- tuj- za ok. 3 lata będzie tam naturalny „płot” chroniący przed wścibskimi spojrzeniami. Powierzchnia użytkowa budynku- ok. 530 m kw. Okna zakratowane, w każdym oknie i drzwiach moskitiera. Budynek wybudowany metodą tradycyjną, ocieplony, oddany do użytkowania w czerwcu 2010r. Budynek posiada wszystkie potrzebne odbiory do produkcji żywności mrożonej, lub niemrożonej. Posiada komorę mrożenia szokowego, co zapobiega krystalizacji produktu, co bardzo wydajnie wpływa na ostateczną jakość produktu, oraz mroźnię- magazyn, na ok. 3 do max 4 ton produktów, oraz półproduktów. Ogrzewanie gazowe (piec 50KW mocy grzewczej), bojler na wodę 300l, dodatkowo jest (z myślą o przyszłości) instalacja potrzebna do montażu paneli słonecznych do ogrzewania wody. Dodatkowo wszystkie działania systemu są w pełni skomputeryzowane, można dowolnie ustawiać temperaturę w czasie dnia pracy, na noc, weekend, wody w bojlerze itd. Dodatkowo, zamontowane nagrzewnice nadmuchowe o ogromnej mocy- musiałem zamontować owe urządzenia po to, aby dostać odbiory potrzebne do pracy zakładu. Nie ma jednak potrzeby ich używania- budynek jest ciepły sam z siebie. Na działce 2 garaże typu „blaszak”, oraz jeden kontener samochodowy, służący za magazyn produktów suchych. Budynek posiada DWIE windy towarowe w całości wykonane ze stali nierdzewnej. Budynek posiada instalację alarmową ogłuszającą wewnątrz budynku, oraz na zewnątrz kilka syren. Dodatkowo można podłączyć powiadomienie na telefon komórkowy , oraz wynajęcia firmy ochroniarskiej (jest to okolica bardzo spokojna, NIGDY nie było żadnych problemów z bezpieczeństwem mienia). Budynek posiada sieć kamer zewnętrznych , oraz wewnętrznych w liczbie 27. Są one włączone 24/7, nagranie ma ok. miesiąca długości, istnieje możliwość podłączenia tych kamer do Internetu i oglądania pracy i zakładu w trybie „na żywo” w telefonie, lub na monitorze sowjego komputera. Wszystkie kamery działają w podczerwieni, nie potrzebują więc żadnego światła do pracy. Media to prąd dwu, oraz trójfazowy o przyłączu 50KW, GAZ – przyłącze miejskie, woda miejska, Internet. Na dzień dzisiejszy posiada szambo o pojemności ok. 40m sześciennych, jest jednak nieużywane, ponieważ jest podłączona kanalizacja miejska. Również umowa na wywóz śmieci – kontener. Produkcja to wyroby garmażeryjne. Posiadamy stałą i zaufaną klientelę, w głównej mierze są to szkoły w promieniu ok. 100km od zakładu. Posiadamy również skromną bazę sklepów. Temat sklepów jest tematem rozwojowym, ciągle znajdujemy kolejne, jest to jednak długa i mozolna praca. Ponadto niedawno wprowadziliśmy do oferty mięso z kurczaka o smaku naturalnym, oraz KEBAB. Jest to rynek rozwojowy, szczególnie dla barów typu Fast-food. Budynek przystosowany jest do produkcji ok. 2 ton produktu dziennie, teraz wykorzystywane jest ok. 20% mocy, potencjał jest więc olbrzymi. Wraz z firmą do sprzedania jest cała baza klientów, oraz wszystkie przepisy kulinarne, oraz „know how” przedsiębiorstwa. W skład firmy wchodzą również samochody- mroźnie, jeden z 2002 roku z przebiegiem ok. 200 000km, drugi z 2004 roku- przebieg ok 170 000 Wszystkie są dopuszczone do przewozu żywności, oraz są w doskonałym stanie technicznym. Wszystkie urządzenia w zakładzie kupione były w roku 2010 jako NOWE, jako, że nie były eksploatowane dużo, oraz są bardzo dbane i serwisowane, ich stan określam na idealny. Nie ma mowy o żadnych zużytych, czy zniszczonych maszynach. Biznes ten jest naprawdę rozwojowy, oraz przemyślany. Jeżeli klient na tą firmę ma swoją bazę klientów, chce wprowadzić do nich własną markę produkującą tak wyroby mrożone, chłodzone (0 stopni Celsjusza), czy nawet (po dostosowaniu) produkcji wędliniarskiej, lub mięsnej, kupuje gotowy budynek z przeszkoloną i zaufaną („dotartą”) ekipą pracowników i zaoszczędza sobie ok. 3 lat na pozwolenia, walkę z biurokracją, problemy i nieprzewidziane koszty budowy (nigdy nie da się zmieścić w założonym budżecie), oraz gehennę związaną z końcowymi odbiorami i pozwoleniami na produkcję. W tym przypadku jest to wszystko gotowe i uregulowane na 100%. Dodatkowo znalezienie i utrzymanie tej ilości klientów, oraz ich zaufanie jest wartością dodaną do firmy. Znalezienie ich to ok. 3 lat pracy przedstawiciela handlowego, oraz dopracowywanie przepisów tak, by sprostały jak największej ilości odbiorców. Cena będzie podana PO oględzinach osobistych, wszelkie dodatkowe informację udzielę telefonicznie- 510 089 734. Sprzedaż bez żadnych pośredników.