Doskonała kiszonka za każdym razem
Sil-All LV – nowy produkt stworzony specjalnie dla wygody Hodowców- optymalny skład, maksymalne zabezpieczenie przechowywania i stabilności kiszonki w trakcie skarmiania. Dodatek do zakiszania do wszystkich pasz objętościowych oraz dla wszystkich gatunków zwierząt.
Naturalny inokulant – precyzyjnie dobrana formuła
Wysoka koncentracja bakterii - 500.000 jtk/g zakiszanego materiału
4 Enzymy
Sil-All LV zwiększa szybkość i wydajność fermentacji: lepsze wykorzystanie limitowanych cukrów, niższe pH, wyższy poziom kwasu mlekowego, redukcja produkcji niepożądanych produktów fermentacji: amoniaku, alkoholu. Niskie pH sprzyja stabilności kiszonki. Optymalnie chroni SM, białko i energię kiszonki. Aktywność drożdży jest zminimalizowana.
Sil-All LV zmniejsza straty suchej masy, składników pokarmowych i wyższą strawność gotowej kiszonki.
STOSOWANIE:
Opakowanie: saszetki 250 g.
Dawkowanie: 5 g/T świeżej masy.
1 saszetka 250g Sil-All LV wystarcza na 50T świeżej masy.
Mieszanie:
Duża objętość: rozpuścić 1 saszetkę (250 g) w 5 l wody w temperaturze pokojowej. Zostawić na 10 min. Następnie uzupełnić do 100l. Stosować 2 l/T.
Mała objętość: rozpuścić 1 saszetkę (250 g) w 2,5 l wody w temp. pokojowej. zostawić na 10 min. Stosować 50 ml/T.
Producent: Danstar Ferment A.G.
Dystrybutor: Techna Pologne Sp. z o.o. ul. Mińska 54-56, 54-610 Wrocław tel. 728 947 838