Mikrobiologiczny zakiszacz stworzony dla poprawy fermentacji i stabilności tlenowej kiszonek z kukurydzy oraz kiszonego ziarna kukurydzy, blokujący rozwój drożdży i pleśni trwale utrzymując świeżość i smakowitość kiszonki.
Dodatkowym atutem Lalsil® FRESH HC jest produkcja glikolu propylenowego w kiszonce.
Preparat zawiera jeden szczep bakterii Lactobacillus buchneri NCIMB 40788 gwarantujący skuteczne zakiszenie.
Gwarantowany skład: Lactobacillus buchneri NCIMB 40788 >3,0 x 1010 CFU/g
Ilość ton zakiszanego materiału / saszetkę 50 g: 50 - 150 t*
Lalsil® FRESH HC nie jest toksyczny i nie powoduje korozji oraz jest przyjazny dla środowiska.
Produkt jest dopuszczony do stosowania w gospodarstwachekologicznych (Rozporządzenie (EC) nr 889/2008).
Szczep bakterii Lactobacillus buchneri NCIMB 40788 jest opatentowany pod nr EP 0880 323.
OPAKOWANIE: saszetka 50 g
*Zgodnie z rejestracją UE na min. zawartość 100 000 CFU/g danego szczepu bakterii.
CENA ZAWIERA 23% PODATKU VAT !!!