Zagęszczone soki winogronowe powstały jedynie ze zdrowych, dojrzałych winogron poprzez ich wyciśnięcie a następnie zagęszczenie poprzez odparowanie wody.
Ta naturalna metoda pozwala na zachowanie smaku, aromatu, a także witamin i innych cennych dla naszego zdrowia elementów.
W sokach zagęszczonych brak jest dodanego cukru czy innych dodatków !
ZAGĘSZCZONY SOK Z WINOGRONA BIAŁEGO
ZAGĘSZCZONY SOK WINOGRONOWY (koncentrat) służy do domowego wyrobu win gronowych.
Przygotowanie i wytworzenie wina jest niesłychanie proste i składa się z kilku podstawowych etapów:
1. Przygotowanie nastawu poprzez rozcieńczenie koncentratu wodą do pożądanej gęstości
2. Zadanie drożdży i ewentualnie pożywek, fermentacja
3. Rozlew do butelek, leżakowanie
RECEPTURA:
Białe wytrawne: z 3 kg powstaje 13 litrów wina
wytrawnego o mocy ok. 11 % alk.
Białe muskat: z 3 kg powstaje 15 litrów wina półsłodkiego
o mocy 12 %
Do zrobienia wina potrzebne są jeszcze drożdże oraz pożywka dostępne na innych naszych aukcjach