Kazimiera Pyszkowska
il. Grażyna Różalska
PRZETWORY W GOSPODARSTWIE DOMOWYM
wyd. PWRiL - Warszawa 1983
str. 167 - wydanie III
wym. 145 x 200 mm
Obróbka wstępna warzyw i owoców. Zasady sporządzania sałatek, zup, sosów. Przetwory z owoców i warzyw.
Główne rozdziały:
- Znaczenie warzyw i owoców
- Podział warzyw i owoców na grupy
- Ilościowy udział warzyw i owoców w codziennym żywieniu
- Zasady sporządzania potraw z warzyw i owoców
- Obróbka wstępna warzyw i owoców
- Zasady sporządzania surówek
- Zasady gotowania warzyw
- Zasady sporządzania sałatek
- Zasady gotowania zup i sporządzania sosów
- Dania z warzyw z dodatkiem mięsa
- Wykorzystanie owoców w przyrządzaniu potraw
- Przetwory z owoców i warzyw
- Co i jak suszyć
- Przepisy różne
-------------------------------------------------------------------------------------------
(ii)
ZAPRASZAM TAKŻE NA INNE MOJE AUKCJE !!!
WSZYSTKIE ZAMIESZCZONE ZDJĘCIA (SKANY) PRZEDSTAWIAJĄ RZECZYWISTY WYGLĄD PRZEDMIOTU !!!
Na aukcjach nie wystawiam książek z brakującymi stronami. Wszystkie wystawione przeze mnie książki mają pełną treść !!!. Gdy występują jakieś pieczątki, dedykacje czy większe zabrudzenia jest informacja na stronie przedmiotu. To samo się tyczy płyt CD, filmów DVD czy innych przedmiotów. Jednym słowem, jeżeli przedmiot nie nadaje się do przeczytania, odsłuchania, oglądnięcia czy ogólnie do użytku, to takiego przedmiotu nie wystawiam lub jest wzmianka na stronie aukcji o wadach produktu.