YOPRO JOGURT WANILIA 160G
Opis szczegółowy
YoPRO jogurt o smaku waniliowym 160g
Parametry produktu
- Rodzaj - Smakowy
- Smak - Waniliowy
- Składniki - Mleko odtłuszczone, woda, skrobia modyfikowana, magnez, regulator kwasowości: kwas cytrynowy; aromaty, koncentrat z marchwi, wyekstrahowana laska wanilii 0,03 %, substancje słodzące: acesulfam k, sukraloza; kwas foliowy (witamina b9), żywe kultury bakterii jogurtowych "
- Kraj pochodzenia/Wyprodukowano w - Francja
- Zawartość netto - 160 g
- Temperatura przechowywania min - max - 2 - 6 °C
- Waga jednostkowa brutto - 0,17 kg
- Bez dodatku cukrów - 1
- Nie zawiera tłuszczu - 1
- Adres podmiotu wprowadzającego do obrotu - Nazwa firmy: danone sp. z o.o. ulica i numer: redutowa 9/23 kod pocztowy i miasto: 01-103 warszawa pl
- Zawiera naturalnie występujące cukry - 1
- Liczba opakowań pierwszego rzędu na palecie - 336 op. zb. (DU)
Alergeny
- Orzechy - Nie
- Ryby i produkty pochodne - Nie
- Seler i produkty pochodne - Nie
- Skorupiaki i produkty pochodne - Nie
- Soja i produkty pochodne - Nie
- Zboża zawierajace gluten - Nie
- Dwutlenek siarki i siarczyny - Nie
- Gorczyca i produkty pochodne - Nie
- Jaja i produkty pochodne - Nie
- Łubin i produkty pochodne - Nie
- Mięczaki i produkty pochodne - Nie
- Mleko i produkty pochodne (łącznie z laktozą) - Tak
- Nasiona sezamu i produkty pochodne - Nie
Przechowywanie
- Sposób przechowywania - przechowywać w warunkach chłodniczych
Wartość odżywcza
- Zawartość białek w porcji (ogólnie) - 15 g
- Zawartość soli w porcji (ogólnie) - 0,15 g
- Zawartość węglowodanów w porcji (cukry) - 5 g
- Zawartość węglowodanów w porcji - 5,8 g
- Jednostka będąca podstawą przeliczeń - g/100 g
- Wartość energetyczna kcal - 53 kcal
- Wartość energetyczna kcal w porcji (energia) - 85 kcal
- Wartość energetyczna kJ - 225 kJ
- Wartość energetyczna kJ w porcji (energia) - 360 kJ
- Wielkość porcji - 160 g
- Zawartość białek - 9,4 g
- Zawartość soli - 0,09 g
- Kwasy tłuszczowe nasycone - 0,1 g
- Zawartość tłuszczów (ogólnie) - 0 %RWS
- Zawartość tłuszczów w porcji (kwasy tłuszczowe nasycone) - 0,2 g
- Zawartość tłuszczów w porcji (ogólnie) - 0,2 g
- Cukry - 3,1 g
- Zawartość węglowodanów - 3,6 g
- Wartość energetyczna kcal (energia) - 4 %RWS
- Zawartość białek (ogólnie) - 30 %RWS
- Zawartość soli (ogólnie) - 2 %RWS
- Zawartość tłuszczów (kwasy tłuszczowe nasycone) - 1 %RWS
- Zawartość węglowodanów (cukry) - 6 %RWS
- Zawartość węglowodanów (ogólnie) - 2 %RWS
Witaminy i składniki mineralne
- Kwas foliowy (witamina B9) - 30 μg/100g
- Kwas foliowy (%RWS) - 15 %RWS
- Magnez (%RWS) - 15 %RWS
- Magnez - 56,3 mg/100g
Inne informacje o zawartości
- Informacje szczegółowe dotyczące środków słodzących - zawiera substancję słodzącą
- Zawiera aromaty - Tak