Subtelnie cierpki smak echinacea tworzy doskonałą kompozycję z owocowym smakiem czarnego bzu i aromatyczną bazylią.
Sposób przygotowania:
Zalać torebkę 250 ml świeżo przegotowanej wody i pozostawić do zaparzenia na około 7 minut lub dłużej - dla uzyskania głębszego aromatu.
Składniki:
Jeżówka purpurowa* (Echinacea purpurea (L.) 25%, dzika róża*, sok z aceroli* 14%, bazylia* 13%, cynamon*, imbir*, kardamon*, owoce czarnego bzu* 4%, pieprz czarny*, moringa*, hibiskus*, kruszone kakao*, lukrecja*, koper włoski*
* certyfikowany składnik ekologiczny
Wartość odżywcza
- Składniki, w 100 ml, w 200 ml
- Wartość energetyczna, 9 kJ/ 2 kcal, 18 kJ/ 4 kcal
- Tłuszcz, <0,1 g, <0,1 g
- w tym kwasy tłuszczowe nasycone, <0,1 g, <0,1 g
- Węglowodany, 0,5 g, 1 g
- W tym cukry, <0,1 g, <0,1 g
- Białko, <0,1 g, <0,1 g
- Sól, <0,01 g, <0,01 g
- Witamina C, 6 mg, 12 mg
Uwagi:
Zawiera lukrecję - nie może być spożywany w nadmiernych ilościach przez osoby cierpiące na nadciśnienie.
Przechowywanie:
Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.