Yerba Mate Zestaw Un Poco Bio Energia Ananas 50g
Wyjątkowy zestaw Un Poco zawiera ekologiczną yerba mate, ceramiczną matero oraz wyprofilowaną bombillę. Energia Ananas to starannie skomponowana mieszanka zawierająca yerba mate, korę catuaba, ziele skrzypu, owoc głogu, suszony ananas oraz rozmaryn. Ceramiczne matero długo trzyma ciepło, bardzo dobrze leży w dłoni, łatwe do utrzymania w czystości. Lekko profilowana bombilla posiada szerokie sitko o kształcie łyżeczki. Całość zapakowana w eleganckie pudełko.
El Pajaro Energia Ananas Organic - skład:
Yerba mate (ostrokrzew paragwajski) bio 89%, catuaba bio 7%, skrzyp ziele bio 1%, głóg owoc bio 1%, ananas suszony bio 1%, rozmaryn bio 1%.
Właściwości:
Intrygująca, bogata mieszanka o bardzo intensywnym działaniu pobudzającym, szczególnie polecana sportowcom i osobom aktywnym fizycznie. El Pajaro Energia Ananas to yerba mate złożona tylko i wyłącznie z produktów pochodzących z upraw ekologicznych, nie zawierająca sztucznych dodatków zapachowych i przygotowywana oraz pakowana w organicznych warunkach, co zostało potwierdzone prestiżowymi certyfikatami: AgroBio Test. Jej smak i działanie są skutkiem połączenia wysokiej jakości paragwajskiej yerba mate (stanowiącej 89% mieszanki) oraz doskonale dobranej mieszanki owocowo-ziołowej. Najważniejszym dodatkiem (7% całej mieszanki) jest kora catuaby, znana w Ameryce Południowej jeszcze od czasów indiańskich jako środek pobudzający, a przede wszystkim afrodyzjak. Oprócz tego, w skład El Pajaro Energia Ananas wchodzi ziele skrzypu polnego, suszony owoc głogu, suszony ananas oraz rozmaryn, dzięki czemu mieszanka ma bogaty aromat i jedyny w swoim rodzaju smak, poprawia pamięć i koncentrację, a nawet może pomagać w bólach głowy. Dodatek owoców (ananasa i głogu) powoduje również, że napar przyrządzony z El Pajaro Energia Ananas jest wyjątkowo orzeźwiający i odświeżający, co czyni go doskonałą propozycją na letnie upały, a także na dni wytężonej aktywności fizycznej.
Sposób użycia:
Wsypać susz yerba mate do naczynia. W zależności jaką moc naparu chce się uzyskać - od 1/4 do 3/4 objętości naczynia. Zalać wodą o temperaturze 75-85°C. Poczekać aż susz dobrze nasiąknie. Można parzyć kilkukrotnie.