Guayaka Guarana 200g
Kompozycja Ilex Guayusa i Yerba Mate połączona ze wspaniałym działaniem guarany z dodatkami w postaci werbeny cytrynowej, liści pokrzywy, ostropestu mielonego, herbaty sencha oraz naturalnych aromatów. Głównym składnikiem jest tu Guayusa, z której wywodzą się jedne z najlepszych ziołowych mieszanek. Są one mocno pobudzające, aromatyczne, oraz przyjemne w smaku.
Produkt polecamy przede wszystkim sportowcom, gamerom, oraz biznesmenom. Każdy, kto potrzebuje wyciągnąć z siebie wszystko, przy wzmożonej pracy fizycznej, tudzież psychicznej, bez wątpienia doceni działanie tej pobudzającej mieszanki. Będzie to także świetnie wsparcie do wywoływania świadomych snów.
Wywary z Guayusą było nieodłączną częścią kultury plemion Kichawa i Jiwaro. Poza byciem integralną częścią religijnych obrzędów, pełniła swoją rolę jako środek spożywany przez przed polowaniami, oraz zdobywaniem nowych terenów. Takie wywary uspokajały, pomagały całkowicie oddać się sprawie przez poprawę koncentracji, wyostrzając zmysły.
Wierzymy, że wspaniałe działanie ilex guayusa powinno dotrzeć do każdej społeczności. Właśnie dlatego stworzyliśmy markę Guayaka - pionierską marką w Europie, oferującą przeróżne mieszanki, których głównym składnikiem jest to cudowne ziele. Dzięki zróżnicowaniu wariantów smakowych - każdy znajdzie tutaj swój ulubiony smak. Spróbuj i przebudź się!
Smak i Aromat:
Aromat mocno ziołowy, niemal herbaciany. Czuć tutaj stanowczą gorycz Yerba Mate, z subtelnymi nutami Guayusy, oraz owocowo-ziołowych dodatków
Susz:
- Ilex Guayusa
- Dodatki: Ilex Paraguariensis, herbata sencha, ostropest mielony, werbena cytrynowa, guarana sproszkowana 2 %, pokrzywa liść, naturalne aromaty.
Składniki:
- Ilex Guayusa 80 % - kraj poch.: Ekwador,
- Ilex Paraguariensis,
- herbata sencha,
- ostropest mielony,
- werbena cytrynowa,
- guarana sproszkowana 2 %,
- pokrzywa liść,
- naturalne aromaty.
Dodatkowe informacje:
- Ilex guayusa jest tropikalną rośliną z rodziny ostrokrzewów
- rośnie w żyznej glebie lasów deszczowych Amazonii
Sposób parzenia:
Do naczynka 200-300ml wsypujemy 2-4 łyżeczki z suszem, po czym zalewamy je wrzątkiem. Napar jest gotowy do spożycia po około 5-6 minutach od zaparzenia.
Sposób drugi: Do wrzącej wody wsypujemy 2-4 łyżki stołowe suszu na około 500 ml. Napar będzie gotowy po 3-5 minutach gotowania. Ze względu na łagodny smak, guayaka doskonale komponuje się z leśnymi owocami, sokami, oraz innymi ziołami. Można przygotowywać zarówno na ciepło, jak i w schłodzonej formie podobnie do terere.
Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu. Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnym opakowaniu.