Yerba Mate Vakapi Membrillo 500g
- Pigwowa yerba mate w pełnowymiarowej paczce 500g to ogromna dawka energii prosto z królestwa yerby - Paragwaju
- Najwyższej jakości produkt yerba mate z dodatkiem pigwy i ziół. W smaku delikatna, w działaniu pobudzająca.
- Jedna z bestsellerowych marek nie tylko w Polsce, ale też w Niemczech, Francji, Wielkiej Brytanii czy Czechach.
- Yerba mate Vakapi to ogromna dawka naturalnej kofeiny - prosto z Paragwaju. Charakteryzuje się charakterystycznym gorzkim posmakiem, mocnym korzennym i dymnym aromatem, w którym drzemie magia! O wysokiej jakości świadczy niemal 600-letnie doświadczenie rodzinnych małych, rodzinnych plantacji, które w produkcji yerba mate utrzymują tradycyjne obrzędy od wielu pokoleń. Vakapi to yerba mate dla najbardziej wymagających mateistów, którzy oczekują konkretnego pobudzenia - w mocnej, twardej formie
- Każda porcja naparu to porcja naturalnej kofeiny w mocnym, dymnym wydaniu, z drobnymi listkami i patyczkami.
- Paragwajska tradycja - z wyczuwalnym, gorzkim posmakiem i mocnym, dymnym aromatem.
- Cechuje się najwyższą jakością popartą kilkusetletnim doświadczeniem małych wiejskich plantacji yerba mate.
- Dorasta na naturalnie żyznej glebie, bogatej w minerały i substancje odżywcze.
- Do jej produkcji wykorzystuje się tylko najlepsze liście ostrokrzewu poddawane wcześniej rygorystycznej selekcji.
- Poddawana tradycyjnej, dwuetapowej obróbce, polegającej na suszeniu liści nad gorącymi płomieniami
- Nie zawiera alergenów w postaci soi i orzechów
- Vakapi to naturalna moc
yerba mate (Ilex paraguariensis) 94% - kraj pochodzenia: Paragwaj, najwyższej klasy, suszona dymem dobrze wyczuwalnym przy każdym zalaniu
- pigwa owoc 2%, wspaniałym smaku aromacie dzikiego sadu
- poziomka liść, w fuzji z suszem yerba mate nadaje leśnej głębi
- rutwica ziele, dodająca nutę ziołowego delikatnego posmaku i orzeźwienia
- muira puama, zapewnia delikatną nutę orientu i magii
- naturalne aromaty, które w przeciwieństwie do potencjalnie groźnych dla zdrowia sztucznych odpowiedników są naturalnego pochodzenia.
- Umieść bombillę w naczyniu,
- Nasyp suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności,
- Zalej wodą o temp. 75-85 stopni C.
- Nie mieszaj bombillą !
Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy
Dodatkowe informacje:
- Kraj pochodzenia: Paragwaj
- Masa netto: 500 g
- Sposób przygotowania: zalać wodą o temperaturze nie większej niż 70°C.
- Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed wilgocią.