Yerba Mate Vakapi Cocoa z Całymi Ziarnami Kakao 500g
- Wytrawna yerba mate w pełnowymiarowej paczce 500g to ogromna dawka energii prosto z królestwa yerby - Paragwaju
- Najwyższej jakości produkt yerba mate z dodatkiem kakao. W smaku delikatna i bardzo ciekawa, w działaniu pobudzająca.
- Jedna z bestsellerowych marek nie tylko w Polsce, ale też w Niemczech, Francji, Wielkiej Brytanii czy Czechach
Yerba mate Vakapi to ogromna dawka naturalnej kofeiny - prosto z Paragwaju. Charakteryzuje się charakterystycznym gorzkim posmakiem, mocnym korzennym i dymnym aromatem, w którym drzemie magia! O wysokiej jakości świadczy niemal 600-letnie doświadczenie rodzinnych małych, rodzinnych plantacji, które w produkcji yerba mate utrzymują tradycyjne obrzędy od wielu pokoleń. Vakapi to yerba mate dla najbardziej wymagających mateistów, którzy oczekują konkretnego pobudzenia - w mocnej, twardej formie.
Klasycznie dymiony susz wzbogacono o nietypowe dodatki, które tworzą nietuzinkową kompozycję dla koneserów. Łączy w sobie gorzki posmak tradycyjnej mate z wytrawnym charakterem ziaren kakao, imbiru, lawendy i kokosówKażda porcja naparu to porcja naturalnej kofeiny w mocnym, dymnym wydaniu, z drobnymi listkami i patyczkamiyerba mate (Ilex paraguariensis) 95% - kraj pochodzenia: Paragwaj, najwyższej klasy, suszona dymem dobrze wyczuwalnym przy każdym zalaniu
- kakao ziarno nieprażone 3%, owoc kakaowca o znanych właściwościach jego smak jest nie powtarzalny, charakterystyczny i fajnie łączy się z yerbą delikatnie kwaskowaty smak doskonale komponuje się z ostrokrzewem paragwajskim. Przyjemność z picia i mocne pobudzenie gwarantowane!
- lawenda kwiat, ma słodki smak z lekko cytrusowo-kwiatową nutką.
- imbir mielony, rozgrzewający oraz przyjemny, korzenny aromat.
- naturalny aromat kokosowy, który w przeciwieństwie do potencjalnie groźnych dla zdrowia sztucznych odpowiedników jest naturalnego pochodzenia.
- Umieść bombillę w naczyniu,
- Nasyp suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności,
- Zalej wodą o temp. 75-85 stopni C.
- Nie mieszaj bombillą !
Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy
Dodatkowe informacje:
- Kraj pochodzenia: Paragwaj
- Masa netto: 500 g
- Sposób przygotowania: zalać wodą o temperaturze nie większej niż 70°C.
- Sposób przechowywania: przechowywać w suchym i chłodnym miejscu. Chronić przed wilgocią.