Yerba Mate TARAGUI MARACUYA y NARANJA TROPICAL 500g
Inspirująca mieszanka o ciekawym, bardzo egzotycznym charakterze. Taragui Tropical Maracuja y Naranja to yerba mate dla osób poszukujących pobudzenia i orzeźwienia oraz południowoamerykańskiej egzotyki. Susz stanowi połączenie wyselekcjonowanych patyczków i listków ostrokrzewu paragwajskiego, pochodzących z argentyńskich plantacji, z aromatami marakuji i pomarańczy. Taka kompozycja skutkuje bogatym, cytrusowym smakiem naparu, który doskonale sprawdza się zarówno jako gorący napój pobudzający, jak i orzeźwiające terere, czyli schłodzona yerba mate z kostkami lodu. Taragui Tropical Maracuja y Naranja posiada silne właściwości pobudzające - daje potężny zastrzyk energii, pozwala pozbyć się uczucia senności i zmęczenia oraz pozytywnie wpływa na koncentrację i pamięć, nie powodując jednocześnie wypłukiwania z organizmu magnezu, a co za tym idzie - rozdrażnienia, nerwowości i problemów z zasypianiem. Z tego względu warto polecić ją osobom prowadzącym wzmożoną aktywność fizyczną i intelektualną - również nie mającym doświadczenia z yerba mate, gdyż smak naparu jest stosunkowo subtelny, a gorycz słabo wyczuwalna. Taragui Tropical Maracuja y Naranja to gwarancja najwyższej jakości suszu, cenionego przez doświadczonych mateistów z całego świata.
Składniki: yerba mate 99,2%, aromat maracui 0,5%, aromat pomarańczowy 0,3%
Kraj pochodzenia: Argentyna
Yerba Mate Green Mas Energia Guarana saszetki 25 x 3g
Yerba Mate Green Mas Energia Guarana Cocido Saszetki 25 x 3 g. Solidna saszetka - to krok w stronę kompromisu miedzy tradycyjnym parzeniem w matero i wygodną formą cocido. Zabierz yerba mate do pracy - na wyjazd. Szybko i wygodnie.
SKŁADNIKI: W skład tej smacznej mieszanki wchodzą cięte na 5 mm listki brazylijskiej yerba mate green (93,8%) oraz dodatki (6,2%): guarana, płatki bławatka, płatki nagietka i aromat mango. Główny składnik to Mate Green z Brazylii. Najwyższa półka mate. Zawiera ok. 90% listków i 10% patyczków.
Sposób przygotowania Yerba Mate: umieścić bombillę w naczyniu, nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności, zalać wodą o temp. 75-85 stopni C. Nie należy mieszać bombillą. Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy.
Numer partii / Najlepiej spożyć przed - znajdują się na opakowaniu produktu.