Yerba Mate Pajarito Menta Limon Cytrynowa 500g
Pajarito Menta Limon to unikalne połączenie mięty i cytryny z klasycznym yerba mate. Zapewnia orzeźwienie, solidną porcje magnezu i unikalne walory smakowe.
Stosowanie specjalnej metody suszenia i pakowania zapewnia silny aromat i długi okres przydatności produktu. Doskonale sprawdzi się zarówno jako gorący napar lub chłodne terere.
Działanie
pobudzające, odkwaszające, poprawia koncentracje, eliminuje nieświeży oddech, łagodzi bóle brzucha i niestrawności. Dostarcza dużej dawki magnezu
Składniki: Yerba Mate (ostrokrzew paragwajski), naturalny aromat miętowy i cytrynowy
Masa netto: 500g
Producent: Lauro Raatz S.A.
Yerba Mate jako źródło energii i magnezu
Yerba Mate jest świetnym substytutem dla kawy, a pod pewnymi względami jest ona znacznie skuteczniejsza. Dodając energii wyrównuje ph krwi i dostarcza cennego magnezu, przez co efekty jej pobudzenia są znacznie trwalsze niż w przypadku innych naparów. Jest również znacznie wydajniejsza, ponieważ jedną porcje suszu można parzyć nawet czterokrotnie.
Bogactwo Mikroskładników
Yerba Mate dostarcza również wielu cennych składników odżywczych takich jak:
- Ksantyny: należą one do stymulantów. Należą do nich kofeina i teobromina, występują również w herbacie, kawie i czekoladzie.
- Saponiny: mają działanie przeciwzapalne i mogą być skuteczne w obniżaniu cholesterolu.
- Polifenole: silne przeciwutleniacze, chronią komórki przed stresem oksydacyjnym i pomagają zachować młodość
Możesz ją parzyć w każdej temperaturze
- Yerba Mate zaparzone na zimno. Będzie nieco delikatniejsza w smaku i w mocy, ale przyjemnie nas ochłodzi i lekko pobudzi.
- Letnia woda (30-40°C) da nam bardzo łagodne Yerba Mate, wówczas susz należy dłużej zanurzać w wodzie, żeby otrzymać odpowiednią dawkę kofeiny.
- Woda o temperaturze 50-60°C również świetnie sprawdzi się do długiego parzenia Yerba Mate. Taki napar możemy wypić nawet pod wieczór.
- 70-80°C da nam tradycyjną moc Yerba Mate, czyli mocna kofeinowa dawka energii.
- Woda 90°C bardzo szybko zaparzy nam Yerba Mate, dlatego po krótkim (do 1 minuty) parzeniu najlepiej przelać nasz napar przez sitko.