Pajarito Menta-Limon 500g
Ciekawa propozycja dla miłośników lekko kwaskowatych mieszanek łączących klasykę yerba mate ze świeżością cytrusów.
Pajarito Menta Limon jest stworzona na bazie renomowanej paragwajskiej yerba mate Pajarito, stanowiącej wizytówkę tego południowoamerykańskeigo kraju.
Mieszanka Pajarito Menta Limon posiada więc klasyczny, głęboki smak z wyraźnie wyczuwalną nutą goryczy, ciekawie podbity dodatkiem aromatu cytrynowego oraz miętowego.
Dzięki gorzko-kwaśnemu posmakowi i świeżości mięty, Pajarito Menta Limon doskonale nadaje się do przyrządzenia świetnego, chłodzącego terere, idealnego na letnie upały.
Składniki: yerba mate (Ilex paraguariensis) 99,5%, aromat miętowy 0,25%, aromat cytrynowy 0,25%.
Yerba Mate Green FRUTAS 50g - GRATIS
To jedyne w swoim rodzaju połączenie tradycyjnej yerba matei mięty pieprzowej, stanowiącej aż 15% mieszanki i aromatu limetki.
Delikatny smak mate green doskonale koresponduje z bogatą mieszanką owocową, w skład której wchodzą liść truskawki, jagody goji, skórka pomarańczy, suszona żurawina, owoce morwy, porzeczki i maliny. Wszystkie dodatki yerba mate harmonijnie przekazują do wody swe właściwości, bez względu czy zrobimy z suszu napar, czy macerat.
To jedyne w swoim rodzaju połączenie nadaje Yerba Mate Green FRUTAS niezwykły smak i bogaty aromat.
Nasza mieszanka jest doskonałym wyborem na okres jesienno-zimowy, a także na wiosenne kaprysy pogody.
Dobrze też sprawdzi się jako orzeźwiająco-pobudzający napój na lato, dzięki któremu schłodzimy się w upalne dni i uzupełnimy utracone elektrolity. Wystarczy użyć zamiast cieplej lodowatej wody lub po prostu wody mocno schłodzonej. Mieszkańcy Ameryki Południowej zamieniają wodę na soki w cytrusów dodając do maceratu liście świeżych ziół.
Składniki: yerba mate (Ilex paraguariensis) 91% kraj poch.- Brazylia, liść truskawki, jagody goji, skórka pomarańczy, suszone owoce: morwy, żurawiny, porzeczki, maliny, aromat.
Sposób parzenia: susz wsypuje się w ilości od 1/4 do 3/4 objętości naczynia oraz zalewa wodą o temperaturze 70-80 stopni C. Ten sam susz można zalewać wielokrotnie, do utraty jego walorów smakowych. Susz można zalewać wodą z lodem.