Yerba Mate PAJARITO ESPECIAL 1kg 1000g GRATIS 50 g
Zawiera:
- PAJARITO ESPECIAL 1 kg
- Mate Green ORGANIC 50 g
Yerba Mate Pajarito Especial 1000g
Składniki: yerba mate (Ilex paraguariensis) 100%.
Sezonowana i wyselekcjonowana odmiana paragwajskiej yerba mate Pajarito zawierająca listki i patyczki. Specjalny 24-miesięczny okres leżakowania stawia Seleccion wśród najmocniejszych yerb.
Mieszanka dla prawdziwych smakoszy, miłosników intensywnej i mocnej yerba mate najwyższego gatunku. Pajarito Seleccion Especial to ekskluzywna odmiana yerba mate, pochodząca z renomowanej paragwajskiej plantacji potentata Lauro Raatza. Susz ten stanowi - obok Yerba Mate Colon Tradicional - prawdziwą wizytówkę Paragwaju, a także jest jednym z najlepiej sprzedających się gatunków yerba mate na świecie. Pajarito Seleccion Especial swoją renomę zawdzięcza wyjątkowo starannej selekcji listków i patyczków oraz długiemu - dwuletniemu - okresowi leżakowania. Pozwala to uzyskać susz dający napar o wytrawnym, intensywnym smaku i wybitnej mocy, dodatkowo chronionej przez zastosowanie specjalnych opakowań. Jedyny w swoim rodzaju smak i aromat to także wynik zastosowania specjalistycznych metod suszenia. Pajarito Seleccion to również yerba mate o niezwykłej mocy - napar daje niezwykle solidnego energetycznego "kopa", którego działanie jest długotrwałe i objawia się świeżością umysłu, poprawą koncentracji oraz brakiem uczucia senności, znużenia czy zmęczenia. Ze względu na dużą moc oraz intensywny smak, tę odmianę yerba mate polecamy szczególnie doświadczonym mateistom - przygodę z yerba mate lepiej rozpoczynać od delikatniejszych odmian lub mieszanek ziołowo-owocowych.
Specjalnie opracowane receptury suszenia w plantacji Lauro Ratzz. Limitowana selekcyjna produkcja to również specjalne opakowania, które gwarantują tej mate długi okres przydatności.
Kraj pochodzenia: Paragwaj
Yerba Mate Green ORGANIC BIO DESPALADA 50 gramów
Składniki: Mate Bio Green 100% organiczna. Uprawiana i przechowywana bez chemicznych środków ochrony roślin i nawozów na brazylijskich plantacjach ekologicznych. Posiada certyfikaty Agro Bio Test i ECOCERT.
Sposób parzenia w skrócie:
- umieścić bombillę w naczyniu,
- nasypać suszu uzupełniając je od 1/3 do 2/3 pojemności,
- zalać wodą o temp. 75-85 stopni C.
- Nie należy mieszać bombillą.
- Raz zaparzony susz można ponownie zalewać do 7 razy
Najlepiej spożyć przed:/ nr partii produkcyjnej znajdują się na opakowaniu.
Przechowywać w suchym miejscu, w szczelnie zamkniętym opakowaniu.