Yerba Mate KURUPI Tradicional 500 g
Yerba Mate con palo o klasycznym, paragwajskim smaku. Kurupi Traditional jest bardziej wytrawna i dłużej leżakowana od popularnej Kurupi Clasica. Ma też od niej większą przewagę listków nad gałązkami. Czyni ją to pozycję bardziej zdecydowaną w smaku, dedykowaną dojrzałym yerbopijcom.
Susz: dosyć drobny, pylasty.
Smak: Wyraźnie kwaskowata, lecz nie przesadnie. Kwaśny smak jest tu przyjemny, dobrze wkomponowany w całość. Ciut cierpki, podobny do posmaku skórki ze świeżego, włoskiego orzecha.
Skład: 100% Yerba Mate (Ilex paraguariensis).
Kraj pochodzenia: Paragwaj
Sposób przyrządzania: Wsyp susz wypełniając od ½ do ⅔ objętości naczynia i zalej gorącą wodą (70-80°C). Włóż w napar bombillę. Po 2-3 minutach parzenia yerba jest gotowa do spożycia. Zalewaj około 5-8 razy.
Sposób przechowywania: Przechowywać w suchym i zacienionym miejscu.
Termin minimalnej trwałości i nr partii: Podane na opakowaniu.
Zawartość: 500
data ważności: 01/03/2028