Yerba Mate Green Premium 400g
Synergia słonecznej zielonej mate, matcha ceremonial oraz południowoamerykańskiego zioła pata de buey - jedyna na rynku mate o takiej mocy. Dzięki specjalnej bazie liści i ziół tworzy całkowicie nową jakość. Jest to z pewnością pozycja wyróżniająca się spośród innych mate green. Wyselekcjonowana wielkość liści, odpowiednie cięcie szczytów gałązek oraz brak drobinek i pozwalają się cieszyć długo smakiem mate, w której praktycznie nie wyczuwa się goryczki.
Intensywna, utrzymuje smak do szóstego zalania.
Ta mate powstała z inspiracji naturalnym bogactwem najlepszej brazylijskiej uprawy ostrokrzewu oraz doświadczenia lokalnych mateistów. Pata de Buey zwana też w Ameryce Pata de Vaca, to roślina, której angielskie określenie brzmi Orchid Tree. Yerba Mate Green Premium jest przygotowywana bez użycia dymu, sprawia to, że mamy do czynienia z soczyście świeżą yerba mate.
Yerba Mate można parzyć w wodzie o każdej temperaturze!
1. Yerba Mate zaparzone na zimno. Będzie nieco delikatniejsza w smaku i w mocy, ale przyjemnie nas ochłodzi i lekko pobudzi.
2. Letnia woda (30-40°C) da nam bardzo łagodne Yerba Mate, wówczas susz należy dłużej zanurzać w wodzie, żeby otrzymać odpowiednią dawkę kofeiny.
3. Woda o temperaturze 50-60°C również świetnie sprawdzi się do długiego parzenia Yerba Mate, taki napar możemy wypić nawet pod wieczór.
4. 70-80°C da nam tradycyjną moc Yerba Mate, czyli mocna kofeinowa dawka energii.
5. Woda 90°C bardzo szybko zaparzy nam Yerba Mate, dlatego po krótkim (do 1 minuty) parzeniu najlepiej przelać przez sitko nasz napar.